Kerekasztal beszélgetések és további ráadás-előadások a TESZT fesztiválon

Kerekasztal beszélgetések és további ráadás-előadások a TESZT fesztiválon

Jövő hétvégén indul a TESZT tizedik kiadása, amelyet a megszokottnál is nagyobb érdeklődés övez. Éppen ezért újabb ráadás-előadások kerülnek be a programba: két-két alkalommal lesz látható az EXIT, illetve a Kálmán-nap.

A fesztivál nyitóelőadása, az EXIT egyben a Csiky Gergely Magyar Állami Színház legújabb bemutatója is (az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színházzal és a Zombori Nemzeti Színházzal együttműködésben és Schilling Árpád rendezésében). A május 21-én 20.00 órára meghirdetett bemutató előadásra minden jegy elkelt, az érdeklődők viszont május 20-án 20.00 órától megnézhetik az EXIT előbemutatóját, amelyre bemutató-áron árusítjuk a jegyeket.

Szintén két időpontban játssza a fesztiválon a budapesti Látókép Ensemble a Kálmán-nap című előadást, Hajdu Szabolcs legújabb rendezését: az eredetileg meghirdetett, május 26-i 17.00 órai kezdés mellett ugyanaznap 15.00 órától is látható lesz az előadás a színház nagytermében.

Felhívjuk figyelmüket, hogy további három produkció esetében kerültek be újabb időpontok a fesztivál programjába: David Schwartz előadása, a Ti nem láttatok semmit! május 23-án 19.00 órától is látható lesz, Lisa Verbelen ONE. című szólóját május 26-án délután 15.00 órától is játssza, a Kelemen Kristóf rendezte Miközben ezt a címet olvassák, mi magukról beszélünk pedig május 28-án 20.30 órai kezdettel is látható lesz a fesztiválon.

Az idei TESZT keretében két kerekasztal-beszélgetésre kerül sor a meghívott alkotókkal. Az első beszélgetés témája az alkotók társadalmi felelősségvállalása, a felkért alkotók pedig Gianina Cărbunariu, Maja Pelević, Olga Dimitrijević, Pau Palacios, Schilling Árpád és Urbán András lesznek. A beszélgetés moderátora Tompa Andrea író, kritikus. A beszélgetés május 22-én 10.00 órakor kezdődik a színház emeleti előcsarnokában és angol nyelven zajlik majd, szükség esetén szinkronfordítást biztosítunk.

A második kerekasztal beszélgetés témája a személyesség a színházban. Ezen a beszélgetésen azokkal az alkotókkal ismerkedhetnek meg, akik a TESZT legintimebb, esetenként egynézős előadásaiért felelnek: Dudás Gergely, Harry Giles, Janek Turkowski, Jo Bannon, Maria Lucia Cruz Correira, Nita Adelina és Xavier Bobés, a beszélgetés moderátora Dino Pešut dramaturg. A kerekasztal-beszélgetésre május 24-én 10.00 órától kerül sor a színház emeleti előcsarnokában és angol nyelven zajlik, szükség esetén szinkronfordítást biztosítunk. Azok a nézők, akik nem tudnak jelen lenni az eseményen, a HowlRound honlapján követhetik a beszélgetések élő közvetítését.

A fesztivállal kapcsolatos további információkat megtalálhatják a www.teszt.ro honlapon, illetve a fesztivál Facebook-oldalán. Mindenkit szeretettel várunk a TESZT-re!