Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról a Városi Színház műsorán - Kézdivásárhely

Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról a Városi Színház műsorán – Kézdivásárhely

November 14 – én, csütörtökön 18 órától a Boér Géza ifjúsági és nyugdíjas bérleteseknek, november 15 – én, pénteken 19 órától szabadelőadásban játssza a Városi Színház a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt Kolcsár József rendezésében. Azokat a nézőket is várják a nézőtérre, akik bérletükkel elmulasztották megnézni az előadást.

40 éve alkalmazták először színpadra Déry Tibor azonos című kisregényét. Azóta számos magyar és külföldi társulat is bemutatta a magyar musicalt. Ezúttal a kézdivásárhelyi Macskakő diákszínjátszócsoport tagjai és a helyi fiatalok előadásában tekinthetik meg a céhes város lakói.

Az immár klasszikus rockmusical az Orfeusz-motívumra épül: a szerelmes férfi (József) alászáll az „alvilágba” elragadott kedvese (Eszter) megkeresésére. Déry Tibor által megírt pokol az elhíresült Altamonti fesztivál, ahol a Rolling Stones együttes koncertjén egy fekete fiút meggyilkoltak a fékevesztett hangulatban.

Ez a drámai alaphelyzet alkalmat ad az írónak arra, hogy nyíltan, megrázóan szóljon terrorról, kirekesztettségről, etnikai és szexuális másságokról, felemelje szavát a kábítószer ellen, döbbenetes erővel fogalmazza meg egy értékvesztett világban útját kereső fiatalság magányát, kétségbeesettségét, tisztaság utáni vágyát.

Presser Gábor slágerré vált dalai minden korosztály számára meghatározóak, így a közönség sokszor a színészekkel együtt dúdolja a Ringasd el magad vagy a Valaki mondja meg című dalokat.

Játsszák: Kádár Gellért, Imre Júlia, Balázs Eszter, Baróthi Johanna, Daczó Zádor, Szalló Erzsébet, Bartók Botond, Pascu Tamara, Kovács Ákos, Máthé Andrea, Fórika Zalán, Tuzson Ágnes, Nagy-Babos Rebeka, Rancz Anett, Rancz Xénia, Veres Ágnes, Fekete Kászoni Laura.

Rendezõ: Kolcsár József

Rendezõasszisztens: Nagy-Babos Tamás

Koreográfus: Dávid Péter

Zenei vezetõ: Cserkész Emese

Dramaturg: Tok Eszter

Zenekar: Metropolis

 

A bérletes előadásokra jegyet is lehet váltani, felnőtteknek 15 lejes, míg nyugdíjasoknak és diákoknak 10 lejes áron. Helyfoglalás: 0267 – 360 179 / 0729 – 058 197.

(Sajtóközlemény: Városi Színház)