Kedves Kriszta

Kedves Kriszta

Fotó: Kedves Anett

Kedves Kriszta (Kolozsvár) 2018-ban, líceumi évei végeztével pedagógiai diplomát szerzett a székelyudvarhelyi Benedek Elek Pedagógiai Líceum óvó-tanító képző szakán, 2021-ben pedig színháztudomány szakon szerezte meg a BA diplomáját a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Színház és Film Karán. 2023-ban szerezte meg mesteri diplomáját a BBTE Bölcsészettudományi Karának Kultúra és társadalom – hagyomány és modernitás mesterszakán.

Az UTP (Untitled Theater Project) egyik alapító tagja, akikkel közösen a színház határait feszegetik, kísérleteznek, keresik egyéni és közösségi alkotói útjukat. Két előadásuk jött eddig létre, a Vigyázz, kész állj! című tantermi mozgókép és a János nem vitéz című immerzív játék, amely mellett a stalk-walk elnevezésű kísérleti sétaszínházi előadás, hangséta létrehozásában is részt vett.

Jelenleg útkeresésében van, érdekli a színház és a pedagógia sajátos ötvözete, a különböző alkotói és pedagógiai módszerek találkoztatása, az önismeret. Szárnyait próbálgatja mint alkotó, mint ember.

Írásai a Játéktéren:
Lesznek még nagy táncok − interjú Bocsárdi Magorral
Erőszakkal valóságos, romeo@julia.com, az M Studio és a Fren_Ák Társulat közös produkciója
Távolság által végre közel. Beszámoló a A távolság mechanikája programsorozatról
Okos kortárs tánc. Beszámoló a Dance Lab in Tranzit tánclaboratóriumról