Kecskeméti színházi projektben vettek részt a szentgyörgyi drámások

Kecskeméti színházi projektben vettek részt a szentgyörgyi drámások

Az elmúlt napokban, május 31. és június 5. között zajlott az ÁT-LÉPŐ projekt, amelynek egyik kiemelt célja volt a Kecskemét testvérvárosainak színjátszói számára egy találkozási és szakmai együttműködési felületet létrehozása és egy közös produkció megalkotása. A projektben, a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatos diákjai mellett kecskeméti, galántai, beregszászi és marosvásárhelyi színházat szerető fiatalok vettek részt.

A Bethlen Gábor Alap, a Kecskemét megyei Jogú Város Önkormányzata és a Hírös Agóra Nonprofit Kft. által támogatott és szervezett projekt Kecskemét 650. évfordulója alkalmából, a Nemzeti Összetartozás Napjához és a hagyományos Színjátszó Maratonhoz kötődött. A közel húsz fiatal, a szakmai munkán és a próbákon túl megismerkedhetett a város nevezetességeivel, bepillanthattak a Katona József Színház életébe valamint a Drámapedagógiai és a Színjátszó Műhely munkájába.

A június 4-én, Kecskemét főterén bemutatott, Sárosi Gábor által rendezett produkcióban Sütő Andrástól, Kovács András Pétertől, Farkas Árpádtól, Vári Fábián Lászlótól, Buda Ferenctől és Pintér Lajostól hangzottak el művek.