Karafiáth Orsolya Fúj című előadása Erdélyben

Karafiáth Orsolya Fúj című előadása Erdélyben

Erdélyi körútján, a Magyar Költészet Napja alkalmából ismerhetjük meg Karafiáth Oroslya új regényéhez alkotott Fúj című előadását, április 11-13-a között. Ez alkalomból Kolozsvárra, Székelyudvarhelyre és Sepsiszentgyörgyre látogat az írónő és művész barátai.

Karafiáth Orsolya sokunk számára, a formabontó, néha rebellis, meg- és kimondó, tabukat feszegető, a könnyű regényektől eltérő írások alapján beazonosítható kortárs írónő, akinek 2017 őszén jelent meg negyedik regénye Szirén címmel.  Karafiáth könyvében az alkoholról, a szer függéséről ír, melynek főszereplője Anna, egy tehetséges kislány, aki terhelt családi körülményekben nő fel. A könyv feltár egy három generációs történetet, amelyben láthatjuk, hogy a nők hogyan cipelik nemzedékeken át a terheket szorongásokat és függőségeket.

Ehhez a regényhez készült a Fúj című előadás, amely nagy sikernek örvendett tavaly októberben a Margó Kortárs Irodalmi Fesztiválon Budapesten. Kisebb zenei kísérettel működik közre a Four Bones Quartet, akik Kovács Tamás “Tobzi” ütőhangszeressel egészültek ki ez alkalomból is.  A Szirénhez készült egy fotósorozat, ahol életre kelnek a könyv szereplői, melyek Karafiáth személyében öltenek alakot. Az előadás ideje alatt elhangzanak versek, regény részletek, a négy harsonás mellet elmaradhatatlan lesz a vetítés.

Az Erdélyi turné első állomása április 11-én este 7 órától a Bulgakov Kávéház lesz, másnap, április 12-én Székelyudvarhelyen este 7 órától a Mokka Kávéházban vendégeskednek, majd 13-án, pénteken Sepsiszentgyörgyön a Tein Teaház ad otthont 19 órától a nem mindennapi eseménynek.    

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők, melyekre a belépés díjtalan lesz.

Szervezők: Balassi Intézet – Magyarország Kulturális Központja, Sepsiszentgyörgy és Kovászna Megye Tanácsa.