Káosz a Tomcsa Sándor Színházban

Káosz a Tomcsa Sándor Színházban

Novemberben három alkalommal tekinthető meg a Tomcsa Sándor Színházban Mika Myllyaho Káosz című fekete komédiája. A közönség kérésére ebben az évadban is műsorra tűzött előadást november 16-án, szombaton, 18-án, hétfőn valamint 19-én, kedden láthatja a nagyérdemű. Mindhárom előadást 7 órától játssza a társulat. A kortárs finn dráma Kató Zsolt rendezésében készült, Jankó-Szép Yvette magyar nyelvű fordítása alapján. A szerepeket három színművésznő játssza: Albert Orsolya, P. Fincziski Andrea és Mezei Gabriella. Az előadás látványterveit Kerezsi Nemere és Dobondi A. Lehel készítette.

Az előadásról:

„JULIA: […] Miről van itt szó? Mi ez az egész? Két párhuzamos világ létezik… A harmónia világa és a káoszé. A harmónia világához tartozik minden, ami szeretet, rend és kellemesség. De ezzel párhuzamosan mindig ott egy másik világ, a káosz birodalma. Benne minden gyengeségünk, félelmünk, a gyermekkorunkban elszenvedett igazságtalanságok, minden, ami feldolgozatlan maradt bennünk. És pont amikor azt a legkevésbé szeretnénk, ez a két világ elkezd egymásba csúszni, és elnyeléssel fenyeget a káosz.”

Mika Myllyaho: Káosz (Jankó-Szép Yvette magyar nyelvű fordítása), 17. jelenet

SZEREPLŐK

P. Fincziski Andrea

Mezei Gabriella

Albert Orsolya

Hang: Boca Hunor-Lehel

Fény: Toásó István

Ügyelő: Máthé Miklós Mónika

Látvány: Kerezsi Nemere m.v., Dobondi A. Lehel m.v.

Rendező: Kató Zsolt m.v.

Mika Myllyaho szerzői jogait a Nordic Drama Corner ügynökség közvetítette.

Jegyek elővételben, a színház jegyirodájában (tel.: 266-212131,  11-14, 15-17 órák között) és www.biletmaster.ro oldalon kaphatók.