Kányádi Sándor darabjait viszi színre a Csíki Játékszín

Kányádi Sándor darabjait viszi színre a Csíki Játékszín

A Csíki Játékszín 2018/19-es színházi évadának utolsó nagyszínpadi bemutatójára kerül sor május 17-én. Kányádi Sándor Ünnepek háza és Kétszemélyes tragédia című darabjaiból készült az előadás. A 19 órától kezdődő premierre érvényes a Bánk bán bérlet.

Az 1989 előtti időszaknak több szakasza ismeretes. A második világháborútól 1989-ig terjedő időt sokan sokféleképpen élték-vészelték át. Sokan estek áldozatául ennek a kornak és a benne uralkodó politikai eszmék képviselőinek. 

Kányádi Sándor végig és túlélte a fent  említett korszakot. Írói munkásságából két színházi darabja maradt ránk, az Ünnepek háza és a Kétszemélyes tragédia. Arra vállalkoztunk, hogy írásaiból, költeményeiből és az élete során adott interjúkból egy olyan előadást hozzunk létre, mely egyszerre mesél róla, a nagy költőről és az erdélyi magyar költészet nagykövetéről, helytállásáról, emberségéről és nem utolsó sorban a korról melyben vele együtt olyan sokan kénytelenek voltak élni – vallja a rendező, Kányádi Szilárd .

Szereplők: Kányádi Szilárd, Dálnoky Csilla, Fülöp Zoltán, Fekete Bernadetta, Szabó Enikő, Ráduly Beáta, Kozma Attila, Bende Sándor, Zsigmond Éva Beáta, Lőrincz András Ernő, Bilibók Attila, Puskás László, Vass Csaba

Rendező: Kányádi Szilárd, Csiki Zsolt

Koreográfus: Györfi Csaba

Műsoron:

május 17. péntek, 19.00 – bemutató előadás, Bánk bán bérlet

május 19. vasárnap, 19.00 – Prospero bérlet

május 21. kedd, 17.00 – Csongor és Tünde bérlet

május 22. szerda, 17.00 – Arlechino bérlet

május 23. csütörtök, 17.00 – Romeo és Júlia bérlet

május 24. péntek, 19.00 – Hamlet bérlet

május 28. kedd, 18.00 – János vitéz bérlet

május 29. szerda, 18.00 – Sganarelle bérlet

május 30. csütörtök, 19.00 – Tiborc bérlet

június 2., vasárnap, 19.00 – Liliomfi bérlet

június 5., szerda 19.00 – Don Juan bérlet

június 6. csütörtök 19.00 – Antigoné bérlet

 

A fennmaradó helyek függvényében a bérletes előadásra jegyet is lehet váltani.

Jegyvásárlásra online a: https://www.bilete.ro/unnepek-haza/ oldalon van lehetőség, valamint személyesen a Csíki Mozi jegypénztárában munkanapokon 9 – 18 óra között, illetve előadások előtt egy órával a Csíki Játékszín jegypénztárában.

Az előadás a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.