KAKUK MARCI  Május 18. és 22 között négy alkalommal a Csíki Játékszínben

KAKUK MARCI Május 18. és 22 között négy alkalommal a Csíki Játékszínben

A Csíki Játékszín május 18 és 22 között négy alkalommal játssza Tersánszky Józsi Jenő bohóságát a Kakuk Marcit, Parászka Miklós rendezésében. Május 18-án, hétfőn 17 órától a Romeo és Júlia bérletesek, kedden, május 19-én, 17 órától a Csongor és Tünde bérletesek, május 20-án, szerdán ugyancsak 17 órától az Arlechino bérletesek, május 22-én, pénteken 19 órától pedig a Hamlet bérletesek tekinthetik meg az előadást. A fennmaradó helyek függvényében bérletes előadásainkra is válthatók jegyek. Helyfoglalás a 0266 – 314 472-es vagy a 0751 – 039 026-os telefonszámokon.

Kacki Márton, kültelki amorózó. Gúnyneve onnan származik, hogy a nők szívesen befogadják és ezért nem is rak saját fészket, hanem a másokéra jár, ahogyan a kakukk madár. Bár Marci szeretné összekötni életét Csuri Linkával, szállásadójának a lányával, nem tud határozottan véget vetni a Pattanó Rozival folytatott viszonyának. Ezért Rozi vadházastársa késekkel felszerelve keresi őt. Csuri Linka anyja kilátásba helyezi áldását a frigyre, amennyiben Marci egy ócskássátorra való összeget elő tud teremteni. A méltóságosék, akiknél Marci alkalmi napszámosmunkát vállal, jutalmat tűznek ki egy eltűnt medál megtalálójának. Minden együtt van ahhoz, hogy a dolgok jóra fordulhassanak és Marci új életet kezdjen, ám ekkor úgy tűnik, elpártol tőle híres szerencséje és jókedve, mely korábban mindig talpra állította.

Az előadás megtekintését 14 éven felülieknek ajánljuk.

TERSÁNSZKY JÓZSI JENŐ: KAKUK MARCI

(bohóság két részben)

színpadra átdolgozta: ÖRKÉNY ISTVÁN

 

szereposztás: Kakuk Marci, kültelki amorózó: PUSKÁS LÁSZLÓ, Pattanó Rozi, kültelki lápvirág: FEKETE BERNADETTA, Csuri Linka, ószeresné fiatal leánya:  BOKOR ANDREA, Csuriné, boszorka, ószeresné: SZABÓ ENIKŐ, Méltósága, fösvény, zsarnok hölgy: BARTALIS GABRIELLA, Méltóságos, jólelkű úr: FÜLÖP ZOLTÁN, Tömpe Ambro, méltóságosék szolgálatában: GIACOMELLO ROBERTO, Bojnyik, Rozi vadházastársa: VERESS ALBERT, Sustik, naplopó: VASS CSABA, Uccu Jóska, közrendőr: KOSZTÁNDI ZSOLT, Gizus, szobalány: CZIKÓ JULIÁNNA, Jánoska: RÓZSA ANDRÁS. Zenéjét szerezte és fuvolán kísér: BOLDIZSÁR SZABOLCS, dramaturg: BUDAHÁZI ATTILA, mozgásművészeti munkatárs: BÓBIS LÁSZLÓ, tervező: PARÁSZKA MÁTÉ, rendező: PARÁSZKA MIKLÓS. Tersánszky Józsi Jenő örökösének az engedélyét a Hofra Kft., Örkény István jogutódainak engedélyét a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft. közvetítette.

A produkciót a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.