Jutalomjáték a nagyváradi színházban

Jutalomjáték a nagyváradi színházban

A Jászai-díjas Kardos M. Róbert és ifj. Kovács Levente pályafutásának kettős évfordulója alkalmából igazi jutalomjátékot mutat be a Szigligeti Társulat: az együttes két meghatározó színészegyénisége Marie Jones Kövekkel a zsebében című kétszemélyes drámájával debütál október 14-én, 19 órától a Szigligeti Stúdióban.

A Kövekkel a zsebében Charlie és Jake, két ágrólszakadt ír statiszta története. A helyszín egy hollywoodi filmstáb által megszállt ír falucska, a 90-es évekelején. Sajnos a forgatás egyáltalán nem zökkenőmentes, és természetesen a filmgyártó-gépezet sebeket is hagy a helyi közösségen, ami egy adott ponton tragikussá is fajul. A találkozás azonban mégis reményteljesen végződik, hiszen a botrányba fulladó temetés után, a két viharvert clown-figura agyából kipattan egy forgatókönyv ötlete: A kövekkel a zsebében.

„Marie Jones drámája igen csalogató, hiszen egy parádés, karakterből karakterbebújó, jóízű játék lehetőségével kecsegtet, egy sűrű –olykor mulatságos, máskor szívszorongató- más félórában” – nyilatkozta korábban az előadás rendezője, Balogh Attila.