Júniusi felolvasószínház a kolozsvári színházban

Júniusi felolvasószínház a kolozsvári színházban

Az évad utolsó felolvasószínházi előadására kerül sor június 6-án, hétfőn este 8 órai kezdettel a kolozsvári színház Stúdiójában. Ezúttal Bodolai Balázs rendezésében a fiatal német drámaíró, Anne Lepper Seymour című művét láthatja a közönség. A drámát Biró Eszter fordította magyar nyelvre.

A szöveg öt kövér gyerek történetét meséli el, egy intézetben, a hegyekben. A távollevő Dr. Bärfuss pontos szabályokat állított fel a „kúrát” illetően, amelyek segítségével a kicsik lefogyhatnak és talán ismét igazi emberekké válhatnak. Mindannyian az orvos érkezésében bíznak, aki tanúsítja majd a kúra sikerességét és ezáltal végre lehetővé teszi hazautazásukat.

A Seymourral Anne Lepper torz példázatot írt. Ezek a kövér gyerekek, akikhez első ránézésre semmi közünk sincsen, a modern lét prototipikus áldozataivá növik ki magukat. Miközben gyanús használati utasításokkal és gyógyulási ígéretekkel kínozzák őket, egy olyan úton vonszolják végig magukat, amelyről ők maguk is sejtik, hogy sosem vezethet a célhoz, miközben egymás életét is kölcsönösen megkeserítik. Ugyanakkor a „kirostáltak” sorsa azt is elénk tárja, micsoda boldogság rejlik a legegyszerűbb dolgokban, amelyeket alpesi börtönükben megvontak ezektől a gyerekektől.

A drámát felolvassák: Balla Szabolcs, Buzási András, Varga Csilla, Orbán Attila, Sinkó Ferenc. Az előadásra 5 lejes egységáron lehet jegyet vásárolni a színház jegypénztárában (hétköznapokon 10-14 óra között, és előadások előtt másfél órával, tel.: 0264-431986), valamint online a www.biletmaster.ro oldalon.