Jubileumot is ünnepel a színház az évadzárón

Jubileumot is ünnepel a színház az évadzárón

Június 26-án kerül sor a Kolozsvári Állami Magyar Színház évadzáró ünnepségére, amely de. 11.00 órakor a társulat évadvégi gyűlésével kezdődik. Déli 12.00 órakor az ünnepség a színház emeleti előcsarnokában folytatódik, ahol néhány jelentős színházi előadás jubileumi évfordulóját ünnepeljük.

A sétatéri színház elmúlt 25 évének történetében egyetlen alkalommal történt meg, hogy egy előadás megérte a 100. színrevitelét: ez volt a Tompa Gábor rendezte átütő erejű produkció, az 1992-ben bemutatott Kopasz énekesnő. Színházunk most egy újabb kiváló előadással, az Andrei Șerban rendezte, 2007-ben bemutatott Ványa bácsival júniusban elérkezett a 100. reprezentációhoz úgy, hogy egyetlen esetben sem maradt üres szék az előadásokon. A múlt héten 70. születésnapját ünneplő román rendező Suttogások és sikolyok c., nemrég Szöulban vendégszereplő előadása is közeledik a 75. reprezentációjához. A Tompa Gábor rendezte  Leonce és Lénát pedig májusban játszta 50. alkalommal a társulat. Ez utóbbi előadást június 28-án a Büchner International elnevezésű színházi fesztiválon mutatja be a társulat Giessenben.

Ezt a többes jubileumi színházi eseményt, valamint a hét bemutatóval (Romok igaz menedék, Leonida Gem Session, A fizikusok, Kenyérzseb, Don Juan ünnepélyes vacsorája, Nem élhetek muzsikaszó nélkül, Csipke), az Interferenciák 2012 Nemzetközi Színházi Fesztivál megünneplésével és számos egyéb színházi eseménnyel teljes 220. évad lezárását a sajtó képviselőivel és az előadások alkotóival szeretnénk megünnepelni a Kolozsvári Állami Magyar Színház emeleti előcsarnokában.