Jótékonysági színházi előadás a szegény- és utcagyerekek megsegítésére Szatmáron

Jótékonysági színházi előadás a szegény- és utcagyerekek megsegítésére Szatmáron

A Máltai Szeretetszolgálat Szatmári Kirendeltsége által működtetett Szent József Szociális Központ kedvezményezettjei megsegítésére 2016. november 30-án, 19 órától jótékonysági előadásként látható a szatmárnémeti Harag György Társulat Csalafinta hozomány című ízes szatmári komédiája a frissen felújított Északi Színház nagytermében.

Az előadás szerves része annak az utóbbi néhány évadban elindított kezdeményezésnek, amely során a társulat évadonként legalább egy alkalommal valamely, rászorulókat támogató civil szervezet vagy bajba jutott magánszemély számára ajánlja fel egy teltházas előadása teljes bevételét.

Nem csupán makk, hanem tökmakk. Naná, hogy ilyen szó nincs a magyar nyelvben. Ebben az előadásban viszont az is van, ami nincs. Hiszen „dicsekedni azzal is lehet, ami nincs!” – mondja az előadás egyik szereplője. Ízig-vérig „made in Szatmária” produkcióról van itt szó, kérem szépen. Egy olyan parasztkomédiáról, amely telis-tele van egészséges-ízes szatmári poénnal. Szó, mi szó: bővelkedik kacagni való hökkenőkkel és bökkenőkkel. Van egy eladósorban lévő szegény lány, akit a nagygazda csak akkor vesz el feleségül, ha van hozománya. Márpedig hozomány az nincs. No, és itt jön a szatmári furfang: nincs stafírung, de mégis van. Most legyünk okosak. Nincsvan. Persze ott a Bandi-kutya, amelyik megdöglött, és büdös, mint a göringy. Ráadásul Nyanyóka alig bírja tartani a vizületét. Józsi meg járt a másvilágon, ahol bóklászó angyalok gazt szednek Szent Péter lovának. Veres Gyurka bácsi pedig már nem tud ártani az asszonyoknak, de az is jó lenne, ha egyeseket legalább piszkálgatna. Szóval vannak dolgok…

Belépők 15 illetve 20 lejes áron, elővételben a színház Horea utcai jegypénztárában válthatók munkanapokon 10 és 17 óra között, illetve előadások előtt egy órával. Bővebb információk a 0261-712106-os telefonszámon, illetve a szervezes@harag.eu e-mail címen kaphatók.