? Bereczky Sándor | https://bereczky.ro

Jótékonysági est a Tompa Miklós Társulat szervezésében

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata 2021. június 16-án, szerdán 19:00 órától jótékonysági céllal tűzi műsorra PACSIRTASZÓ című zenés gyerekműsorát a Marosvásárhelyi Nyári Színpadon.

         Másokon segíteni nem csupán az ünnepek alkalmával tudunk. Az egymásra való odafigyelés a mindennapi életünk fontos része. Ennek jegyében ajánlotta fel az adventi időszaktól kezdődően állandó segítségét a Tompa Miklós Társulat a Magyarfülpösön működő Szivárvány Alapítványnak, ezúttal épp az alapítvány nyári gyerekfoglalkozásait támogatva a június 16-ai, Markó Béla gyerekverseiből összeállított Pacsirtaszó zenés műsorának bevételével.

         A magyarfülpösi lelkészi hivatal által működtetett Szivárvány Alapítvány a kisebbségi közösségek megmaradása érdekében tevékenykedik, mezőségi szórványban élő, mélyszegénységbe süllyedt családok gyerekei számára térítésmentesen nyújt otthont, anyagi, szellemi, valamint lelki támogatást. E tevékenység megsegítéséhez a Tompa Miklós Társulat közönsége csatlakozását is kéri.

PACSIRTASZÓ

         Szereplők: Apostolache Kiss Zénó, Benő Kinga, Fodor Piroska, Fülöp Bea, Kádár L. Gellért, Kiss Bora, Korpos András, Kostyák Márton, Lőrincz Ágnes, Magyari Annamária, Varga Balázs. Projektvezető: Benő Kinga. Zeneszerző: Apostolache Kiss Zénó. Díszlet: Huszár Kató.

A műsoron való részvétel adomány alapú, azonban a korlátozott számú férőhely miatt előzetes regisztráció szükséges. Kérjük, részvételi szándékukat online, a secretariat@teatrunational.ro e-mail címen, vagy a Nemzeti Színház nagytermi jegypénztáránál (nyitvatartás hétköznapokon 12 és 19 óra között, telefonszám: 0365 806 865) jelezzék.

A gyerekműsort nagykorú kíséretében tekintheti meg a gyerekközönség, a belépés a járványügyi intézkedések szigorú betartásával történik. A Színház tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a műsor jellege miatt, azt kizárólag magyar nyelven lehet követni.