Jótékonysági előadást tart Sepsiszentgyörgyön az Osonó Színházműhely

Jótékonysági előadást tart Sepsiszentgyörgyön az Osonó Színházműhely

Egy jótékonysági esemény keretén belül, február 4-én, csütörtökön 19 órakor a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében mutatja be a független társulat az Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című,  a román és magyar fiatalok tapasztalatait feldolgozó produkciót.

 Darocz Bradu Maria most három és fél éves, eleven kislány, akinek későn, egyéves korában fedezték fel kétoldali csípőficamát, ezért hét hónapig gipszben kellett feküdnie, majd Marosvásárhelyen megműtötték, de csak egyik oldalon következett be javulás. A bukaresti Regina Maria kórházban dolgozó Gheorghe Brunei professzornak az általa kifejlesztett és róla elnevezett eljárása jelenti a reményt arra, hogy a kislány másik lábát is helyre tudják hozni. A február 18-ra tervezett operáció 2500 euróba kerül, de a bent fekvés és az utókezelés árával mintegy 6000 eurós költséget számoltatnak el a szülőkkel, a munkás anyuka és a kőműves édesapa minden segítségért köszönetet mondana. Az előadás bevételét és az adományokat az uzoni kislány, Darocz Mária műtétjére ajánlja fel a társulat.

 A Fazakas Misi által rendezett Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című előadás kiindulópontját az osonós és a csíkszeredai román fiatalok egyéni tapasztalatai képezik. A fiatalok vallomásai megbolygatják a nézőket, arra ösztönözve őket, hogy vegyenek részt a játékban saját történéseikkel és rádöbbenéseikkel. A román és magyar nyelven játszott produkció azt a törekvést erősíti meg, hogy az etnikumok együttélésének problémáit nem megkerülni kell, hanem dokumentálni és megvitatni, a színházművészet és színházi kultúra játékos szellemében.

Az előadás főtámogatója a magyarországi Tiszta Formák Alapítvány. A helyek korlátozott száma miatt helyfoglalás szükséges, amelyet az osonoszinhaz@osono.ro e-mail címen, az Osonó Facebook oldalán vagy a 0741437627 telefonszámon lehet megtenni.