Jótékonysági előadást hirdet a Harag György Társulat

Jótékonysági előadást hirdet a Harag György Társulat

A társulat súlyos betegségben szenvedő munkatársa megsegítésére 2017. február 18-án, 19 órától jótékonysági előadásként látható a szatmárnémeti Harag György Társulat Csalafinta hozomány című, nagysikerű ízes szatmári komédiája a Szakszervezetek Művelődési Házának nagytermében.

Az előadás szerves része annak az utóbbi néhány évadban elindított kezdeményezésnek, amely során a társulat évadonként legalább egy alkalommal valamely, rászorulókat támogató civil szervezet vagy bajba jutott magánszemély számára ajánlja fel egy teltházas előadása teljes bevételét.

Nem csupán makk, hanem tökmakk. Naná, hogy ilyen szó nincs a magyar nyelvben. Ebben az előadásban viszont az is van, ami nincs. Hiszen „dicsekedni azzal is lehet, ami nincs!” – mondja az előadás egyik szereplője. Ízig-vérig „made in Szatmária” produkcióról van itt szó, kérem szépen. Egy olyan parasztkomédiáról, amely telis-tele van egészséges-ízes szatmári poénnal. Szó, mi szó: bővelkedik kacagni való hökkenőkkel és bökkenőkkel. Van egy eladósorban lévő szegény lány, akit a nagygazda csak akkor vesz el feleségül, ha van hozománya. Márpedig hozomány az nincs. No, és itt jön a szatmári furfang: nincs stafírung, de mégis van. Most legyünk okosak. Nincsvan. Persze ott a Bandi-kutya, amelyik megdöglött, és büdös, mint a göringy. Ráadásul Nyanyóka alig bírja tartani a vizületét. Józsi meg járt a másvilágon, ahol bóklászó angyalok gazt szednek Szent Péter lovának. Veres Gyurka bácsi pedig már nem tud ártani az asszonyoknak, de az is jó lenne, ha egyeseket legalább piszkálgatna. Szóval vannak dolgok…

Belépők legkevesebb 20 és 25 lejes áron válthatók elővételben a színház Horea utcai jegypénztárában munkanapokon 10 és 17 óra, szombaton 10 és 13 óra között, illetve előadás előtt egy órával a helyszínen, ahol nagyobb értékű felajánlásokat is szívesen fogadnak. Bővebb információk a 0261-712106-os telefonszámon, illetve a szervezes@harag.eu e-mail címen kaphatók.