Jótékonysági előadás a március 21-i Léda Kolozsváron

Jótékonysági előadás a március 21-i Léda Kolozsváron

Az UNITER által kezdeményezett Művészek a művészekért (Artişti pentru artişti) kampányhoz csatlakozva, a Kolozsvári Állami Magyar Színház a március 21-i Léda bevételét ajánlja fel jótékonysági célra. A tizenharmadik alkalommal megszervezett országos kampány célja idős, beteg színészek támogatása. A hagyományosan márciusban, a színházi világnap havában sorra kerülő kampányhoz a fővárosi színházak mellett az ország minden részéről csatlakoznak társulatok. Záróeseményként március 31-én, hétfőn az Életképek 2 (Clipe de viaţă 2) című előadásra kerül majd sor Bukarestben, a Rádió Terem színpadán. Az előadásban olyan neves román színészek lépnek fel, mint Marcel Iureş, Maia Morgenstern, Mihai Mălaimare, Horaţiu Mălăele, Victor Rebengiuc, Paula Seling.

A frissen bemutatott horvát dráma, a Léda az egyik legtöbbet játszott darab Horvátországban, fekete komédia, amely egy karneváli éjszakán történik. Az előadás szerelmi játék, a test és a szavak játéka a szerelemmel és annak árnyalataival és változataival. Főbb szerepekben Szűcs Ervin, Györgyjakab Enikő, Bogdán Zsolt, Hatházi András és Kató Emőke látható. A nagytermi előadásra este 8 órától kerül sor.

A jótékonysági előadásra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában, naponta 10-13 és 16.30-18.30 között (tel.: 0264-593468), valamint a www.biletmaster.ro oldalon. A produkciót 15 éven felüli nézőinknek ajánljuk.