Jóemberek az M Studiónál

Jóemberek az M Studiónál

Jóemberek címmel mutatja be legújabb produkcióját a sepsiszentgyörgyi M Studio február 21-én. A táncelőadás Bezsán Noémi rendezésében készül.

 Az előadás Bezsán Noémi fiatal koreográfus első közös munkája a társulattal, aki nagy kihívásként élte meg, hogy az általa képviselt mozgásvilágot összhangba hozza az M Studio színészeinek eddigi tapasztalataival. Az előadás megalkotására Mihail Bulgakov A Mester és Margarita című regényének egyik alapgondolata inspirálta, mely szerint „Rossz ember nincs a világon.” Minden ember jó, senki sem rossz, csak boldogtalan, az előadás magja és kiindulópontja ezen egyszerű kijelentés köré épül – fogalmazott a rendező a társulat sajtótájékoztatóján.

Az előadás emberek találkozása egymással. Ezek a találkozások különbözőképpen csapódnak le az egyénben. Mivel a találkozás létrejötte egyben a személyes komfortzónából való kilépést jelenti, magával hozza az ütközés, a sérülés lehetőségét is. “Mi ezekben a találkozásokban keresgéltük egymást, magunkat. A díszlettel is azt a kérdést hangsúlyozom, hogy egy élet, egy út vajon hogyan fér össze a másik emberével, mindeközben hogyan maradok önmagam, hogyan marad meg a gyermeki tisztaságom, ami maga az öröm.” – fogalmaz a rendező. A találkozások lehetőségeit nem konkrét történetként mesélik el, az előadás érzetek és képek kollázsa.

Az előadás rendező-koreográfusa Bezsán Noémi, művészeti tanácsadója Bocsárdi László, díszlet- és jelmeztervezője Kiss Zsuzsanna, a zenét Ádám Rebeka szerezte, zenei munkatársak Ádám Julcsi és Ferencz Áron. Az előadás szereplői Bajkó László, Deák Zoltán, Gáll Katalin, Nagy Eszter, Polgár Emília, Szekrényes László, Veres Nagy Attila, valamint a Tamási Áron Színház két színésznője, P. Magyarosi Imola és Vass Zsuzsanna. Sérülés miatt a premieren Bajkó László szerepében Ruszuly Ervin lesz látható.

A Jóemberek c. új előadás bemutatójára február 21-én, kedden 19 órától kerül sor a Háromszék Táncstúdióban, a következő előadást március 4-én játsszák. Jegyek a Kulturális Szervezőirodában kaphatók (tel. 0267-312104, 0728-083336).