Jegyakció az ötvenedik Visszaszületés alkalmából Kolozsváron

Jegyakció az ötvenedik Visszaszületés alkalmából Kolozsváron

A Tompa Gábor által rendezett Visky András-dráma ötvenedik, ünnepi előadására kerül sor április 9-én, szerdán este 8 órától a Kolozsvári Állami Magyar Színház nagyszínpadra épített stúdióterében. A 2009-ben Avignonban bemutatott Visszaszületés nagy sikerrel vendégszerepelt a lengyelországi KONTAKT Színházi Fesztiválon, a Plzeň-i Nemzetközi Színházi Fesztiválon, a székelyudvarhelyi dráMA kortárs színházi találkozón valamint a budapesti Merlin Színházban. A produkció két év kihagyás után 2013 őszén, a George Banu Napok alkalmából megújult szereposztásban került felújításra. Az előadásban Dimény Áron, Györgyjakab Enikő, Orbán Attila, Bodolai Balázs, Sigmond Rita, Bogdán Zsolt, Buzási András, Viola Gábor, Sinkó Ferenc, Kató Emőke látható, díszlet- és jelmeztervező Carmencita Brojboiu, a koreográfiát Vava Ştefănescu jegyzi.

„A rendezés ereje és koherenciája a sötét atmoszférában rejlik, a színészek kórus-szerű játékában, valamennyi színpadi elem tökéletes összhangjában: beszélhetnénk »jól megcsinált rendezésről«, ahogy régebb »jól megcsinált darabról« beszéltek. Ebben az értelemben a rendezést »modernnek« is nevezhetnénk, a tizenkilencedik század vége és huszadik század eleje – éppen Kafka kora – modern irodalma módjára: ugyanaz a radikális koherencia, ugyanaz a bürokratikus abszurditás, teljes egzisztenciális homály, de egy Kafka vagy egy Beckett feloldozó humora nélkül” írja az előadásról Patrice Pavis színházesztéta.

Az ötvenedik, jubileumi előadás alkalmából a színház jegykedvezményt hirdet: egy belépő áráért ketten tekinthetik meg az előadást. A kedvezményt a színház jegypénztárában lehet igényelni naponta 10.00-13.00 és 16.30-18.30 között. Az előadás angol és román felirattal lesz látható.