A JÁTÉKTÉR lapbemutatója

Lapbemutató az Interetnikai Színházi Fesztiválon, Nagyváradon, november 13-án délelőtt 10 órakor.

A JÁTÉKTÉR színházi periodika azért jött létre, hogy aktív részese legyen a romániai magyar színházi életnek. Egyrészt krónikája, másrészt közreműködője kíván lenni ennek a művészi nyelvében és struktúrájában is rendkívül sokszínű világnak a román és a magyar kultúra metszéspontján.
Magyar és román alkotók, kritikusok, írók a szereplői és a létrehozói ennek a lapnak, amely nagyrészt a közönség számára is érthető, elérhető nyelven beszél közegünk színházművészetéről.

A tartalomból: mélyinterjút olvashatnak Bíró Józseffel többek között a szabadúszó létről és a színészoktatásról. Három nagy fesztivál igazgatója mesél az esztétikai és logisztikai-anyagi kihívásokról: Alice Georgescu, Bocsárdi László és Tompa Gábor. A lehető legtöbb színház előadásairól írunk a rövidebb, ám fókuszáltabb tárcákban, és elméleti, összegző szempontokat is figyelembe veszünk az előadás-elemzések hosszabb írásaiban. Könyvrecenziókat közlünk. Marian Popescu és Iulia Popovici arról beszélgetnek Tompa Andreával, hogy miképpen látják a romániai magyar színházak művészi, etikai, anyagi helyzetét. Erika Fischer-Lichte könyvének egy részletét adta a lapnak. Székely Csaba drámája is olvasható. A dialógus nyitva áll, és igény szerint sokszögűsíthető.

Szerkesztőség: Sebestyén Rita (főszerkesztő), Ungvári-Zrínyi Ildikó (esszék, elemzések), Kötő József (színháztörténet), Karácsony Zsolt (interjúk)

Munkatársak: Demény Péter (tárcák), Zsigmond Andrea, Dunkler Réka, Albert Mária, Szilágyi N. Zsuzsa
Design/Layout: Adrian Ganea