Játéktér-tábor felhívás

Játéktér-tábor felhívás

Játéktér folyóirat hétnapos színházi tábort szervez szeptember 16-22. között Kovásznán, amire erdélyi színházi felsőoktatásban részt vevő (színész, teatrológus, rendező szakos) egyetemi hallgatók és fiatal alkotók jelentkezését várja.

Az idei műhely témája a kivándorlás. A műhely vezetői olyan közös gondolkodási és kutatási folyamatba hívják a résztvevőket, ami a témához különböző adatgyűjtési módszerekkel, társadalomtudományi szempontból is közelít, és azzal kísérletezik, hogy hogyan lehet ezt a tudást egy közösségi alkotás keretében színházi nyelvre fordítani. A műhely célja, hogy lehetőséget biztosítson az erdélyi színházi hallgatók, fiatal alkotók közti együttműködésnek, elősegítve egy közös alkotás létrehozását.

Szakmai vezetők: Adorjáni Panna független színházcsináló, aki közösségi színházi módszerek mentén dolgozik a résztvevőkkel, valamint Bogdán Zenkő és Gálovits Zoltán kulturális menedzserek, akik a színházi alkotás produceri teendőit mentorálják.

JELENTKEZÉS
A tábor 10 résztvevő számára biztosít ingyenes ellátást. A jelentkezés nyitott, a helyek korlátozott száma miatt azonban előnyben részesülnek a színházi képzésben résztvevő egyetemi hallgatók.

Jelentkezni egy, a jatekter.editorial@gmail.com e-mail címre augusztus 10-ig elküldött, maximum kétperces videóanyaggal lehet, amiben a jelentkező a témával kapcsolatos gondolatait vázolja (pl. kit és hogyan érint a kivándorlás, miért tartja erről fontosnak beszélni). A jelentkezés eredményéről, illetve a workshoppal kapcsolatos további gyakorlati részletekről augusztus 12-én e-mailben értesítjük a jelentkezőket.

Támogatók: BBTE, Studium-Prospero Alapítvány, NKA, Communitas Alapítvány, Kovásznai Művelődési Ház
A tavalyi táborról itt olvashattok.