Játéktér-díjak 2016

Játéktér-díjak 2016

A Játéktérnek megalakulásától kezdve fontos volt a fiatal színházi alkotókra és szakírókra irányuló szakmai figyelem, az éves díjunk erről szól, amelynek szavazását idén is – immár negyedik alkalommal* – megrendeztük. A Játéktér-díj közösségi díj, szerzőink, munkatársaink és szerkesztőink voksa alapján dől el, hogy az előző évben született erdélyi előadások alkotói, valamint a (nyomtatott és online) lapunkban publikáló szerzők közül kit illet.

A nyerteseknek könyvcsomaggal, valamint egyéves Játéktér-előfizetéssel köszönjük meg a munkájukat.

Idén három kategóriában lehetett szavazni, a nyertesek pedig:

A Játéktér 35 év alatti előadója 2016-ban: Sebők Maya és Simó Emese
A Játéktér 35 év alatti egyéb színházi alkotója (drámaíró, dramaturg, díszlettervező, jelmeztervező, zeneszerző, koreográfus) 2016-ban: Deák Katalin
A Játéktér 35 év alatti szerzője 2016-ban: Demeter Kata

Gratulálunk nekik és a három kategória minden jelöltjének: Bezsán Noéminek, Györfi Csabának, Kádár Noéminek, Kocsis Tündének, Máthé Annamáriának és Szabó Jankának!

Díjunk két teatrológus hallgatónak szánt egyéves Játéktér-előfizetéssel is kiegészül, amelyet Boros Kinga felajánlásának köszönhetően Brassai Eszter, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, valamint Kiss Krisztina, a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem hallgatói kapnak.

———

*A 2013-as Játéktér-díjasokról itt, a 2014-es év díjazottjairól itt, a 2015-ös év díjazottjairól pedig itt lehet olvasni.