Játéktér-díjak 2015

Játéktér-díjak 2015

A Játéktérnek megalakulásától kezdve fontos volt a fiatal színházi alkotókra és szakírókra irányuló szakmai figyelem, az éves díjunk erről szól, amelynek szavazását idén is – immár harmadik alkalommal* – megrendeztük. Díjunk közösségi díj, szerzőink, munkatársaink és szerkesztőink voksa alapján dől el, hogy az előző évben született erdélyi előadások alkotói, valamint a (nyomtatott és online) lapunkban publikáló szerzők közül kit illet.

A szavazás főtámogatójának, a 3DLab-nak köszönhetően díjként önmagukat kapják a nyertesek, azaz önmaguk nyomtatott, miniatűr szobrát. Emellett az UArtPress, a Koinónia Könyvkiadó, a BBTE Magyar Színházi Intézete, a Kolozsvári Állami Magyar Színház jóvoltából könyvcsomaggal, valamint egyéves Játéktér-előfizetéssel köszönjük meg a munkájukat.

Idén négy kategóriában lehetett szavazni, a nyertesek pedig:

A Játéktér 30 év alatti színésze/színésznője 2015-ben: Vass Zsuzsanna
A Játéktér 35 év alatti rendezője 2015-ben: Sardar Tagirovsky
A Játéktér 35 év alatti egyéb színházi alkotója (drámaíró, dramaturg, díszlettervező, jelmeztervező, zeneszerző, koreográfus) 2015-ben: Székely Csaba
A Játéktér 30 év alatti szerzője 2015-ben: Lovassy Cseh Tamás

Gratulálunk nekik és a négy kategória minden jelöltjének: Balogh Attilának, Bartha László Zsoltnak, Benedek Leventének, Benedek Zsoltnak, Bezsán Noéminek, Biró Árpádnak, Boros Csabának, Botos Bálintnak, Deák Katalinnak, Derzsi Dezsőnek, Kovács Beának, Kónya-Ütő Bencének, Kupás Annának, Nagy Botondnak, Rusz Péternek és Szabó Jankának!

———-

*A 2013-as Játéktér-díjasokról itt, a 2014-es év díjazottjairól itt olvashattok.