Japán témájú bábszínházi bemutató Szatmárnémetiben

Japán témájú bábszínházi bemutató Szatmárnémetiben

Cseresznyevirág címmel japán mesék alapján készített bábelőadást mutat be a Szatmárnémeti Északi Színház Brighella Bábtagozata. A szöveg Kaszás Villő munkája, az előadás rendezője pedig magyarországi vendégművész, a Blattner Géza-díjas Rumi László, aki először dolgozik a szatmárnémeti bábos műhellyel.

Az előadás bábjainak és jelmezeinek tervezője Bodor Judit és Szász Zsolt m. v., a színpadképet maga a rendező tervezte meg, a zenét Szokolay Dongó Balázs m. v. szerezte. A bábokat Nagy Anikó, Bandura Tibor, Nagy Tamás és Bandura Emese kelti életre, meghívott színész-vendégként pedig Tóth-Páll Miklóst, a társulat prózai tagozatának örökös tagját láthatja a közönség.

„Virág leszek én, illatos,

Körüldongnak a méhek…”

 Dalol és táncol Hanako, a cseresznyevirágból született leány. Mert ez a mese elvarázsol minket egy távoli szigetre, ahol a tengerből bukkan elő a Nap s a bambuszerdő levelein megcsillan a Hold ezüst fénye. Ám egy napon a gonosz Majomképű Démon beköltözik a ligetbe, s azzal fenyegetőzik, hogy elapasztja a vizeket, ha nem teljesítik akaratát. Botcsinálta-démonűzők, derék harcosok küzdenek ellene, mindhiába. Vajon ki fogja megszelídíteni a félelmetes démont.

Fából faragott bunraku bábokkal, keleti zenével játsszuk az előadást. Mindenki megnézheti, ötéves kortól!

 „Jázminágra száll, halkan énekel

a rigó csicsereg, tovarepül aztán…”

 A bemutatóra 2014. november 17-én, 10 órától kerül sor a Szakszervezetek Művelődési Házának kistermében. Belépők a színház Horea utcai jegyirodájában válthatók 10 lejes egységáron, hétköznaponként 10 és 17 óra között, illetve előadások előtt egy órával a Művelődési Ház előterében.