Jancsi és Juliska látható hétvégén a Puck Bábszínházban

Jancsi és Juliska látható hétvégén a Puck Bábszínházban

Folytatódnak a közönség előtt játszott előadások a Puck Bábszínházban. Május 15-én a Jancsi és Juliska, május 16-án a Vasilache és Marioara a világ körül (Vasilache și Marioara în jurul lumii) című előadásokat lehet megtekinteni.

Szombaton 11:00 órától a Varga Ibolya által rendezett Jancsi és Juliska című előadás látható, amelyre a négy év fölötti korosztályt várják a szervezők. Jancsi és Juliska egy reggel arra ébrednek, hogy édesapjuk bejelenti: vásárra kell vinnie a kiskecskét, hogy adósságait kifizethesse. A búslakodó gyerekeket Csipet, az erdei manócska lepi meg, aki egy titokzatos versike segítségével kincshez juttatja két kis barátját. Történetüket a Vasorrú Bába bonyolítja, de Csipet manó és Döme mackó mindent megtesz a gyerekek megmentéséért. Melyik utat válasszuk? Kiben bízunk? Mivel segítünk a bajban? – kérdezhetjük egymástól, kicsik és nagyok, a mesében és a valóságban egyaránt.

Az előadást Szilágyi Dezső dramatizálta, a díszleteket Sandu Marian tervezte, a bábokat Virgil Svinţiu, zenéjét Kötő Áron szerezte. Előadják: Erdei Emese, Giriti Réka, Pünkösti Laura, Urmánczi Jenő, Domokos Szabolcs, Kötő Áron.

Vasárnap a Vasilache és Marioara a világ körül (Vasilache și Marioara în jurul lumii) látható, Ionuț Constantinescu rendezésében, aki az előadás szövegkönyvét és zenéjét is szerezte. Az előadás a vásári bábjáték új környezetbe való átültetése. A két főszereplő egyszer csak úgy dönt, hogy eljött az ideje útnak indulni és időn, valamint teren át utazva bejárják a világ minden zegét-zugát. Előadják: Ramona Atănăsoaie, Ion Iurcu, Robert Trifan.

Az előadást 12:00 órától lehet megtekinteni, az ajánlott alsó korhatár öt év.

Jegyeket előadáskezdés előtt fél órával lehet a bábszínház pénztárában váltani, a következő áron: gyerekeknek 10 lej, felnőtteknek 40, nyugdíjasoknak 20, valamint 60 lejbe kerül a hat belépést biztosító bérlet. A már megvásárolt bérletek továbbra is felhasználhatók.