IV. DbutanT Színházi Fesztivál

IV. DbutanT Színházi Fesztivál

Bár a 2019-es év sok nehézséget hozott, elsősorban az olyan kulturális programok tekintetében, melyek pályázati forrásokra támaszkodnak, az Andrei Mureșanu Színház mégis vállalja a DbutanT Fesztivál negyedik kiadásának megszervezését, a költségvetés szűkössége miatt kizárólag a pályakezdő koreográfusok számára. A színházi zenét szerző pályakezdők bemutatkozását, egy következő kiadásában fogjuk felvállalni.

 

A Színház célja, hogy folyamatosan bemutatkozási lehetőséget teremtsen a pályakezdő színházi alkotók számára, hiszen ország szinten ez az egyetlen olyan rendezvény mely a pályakezdőket helyezi fókuszba. Ezért tartjuk lényegesnek, hogy megtartsuk ennek a folytonosságát.

A DbutanT Fesztivál negyedik kiadására 2019 október 13 és 19 között kerül sor. A megmérettetésre 5 előadást válogatunk be, melynek koreográfusai pályakezdő alkotók. Jelentkezni az előadások felvételének, illetve a pályakezdő koreográfus önéletrajzának beküldésével lehet. Olyan pályakezdők előadásai nevezhetőek be, akik 2017 és 2019 között végeztek színház vagy koreográfia szakon.

Jelentkezni 2019 szeptember 1-ig lehet a pr@tam.rosecretarliterar@tam.roés manager@tam.ro email címekre beküldött jelentkezési anyaggal. Ugyanakkor jelentkezéseket be lehet küldeni postán a színház székhelyére: Sepsiszentgyörgy, Kőrösi Csoma Sándor utca 10 szám.

Egyaránt várjuk az állami színházak, független társulatok vagy vizsgamunkák benevezését.

 

 

Andrei Mureşanu Színház