Ismét színpadon A Négyszögletű Kerek Erdő Nagyváradon

Ismét színpadon A Négyszögletű Kerek Erdő Nagyváradon

A Lilliput Társulat ismét műsorra tűzi A Négyszögletű Kerek Erdő című előadását, mely január 14-én, vasárnap 11 órától látható az Árkádia Bábszínház nagytermében. Helyeket előzetesen a Szigligeti Színház jegypénztárában lehet foglalni.

Jegyárak: diákok és nyugdíjasok részére 7 lej, felnőttek számára 10 lej. A színházi pénztár nyitvatartási ideje: hétfőtől péntekig 14-19 óra között, valamint egy órával az előadások előtt.

Erzár király kicsi sámlin kuksol, térdén jegyzettömb, körötte gyűrött papírhegyek. Ő maga is gyűrött, mint egy búval bélelt arc, amelyet elfelejtettek kivasalni. Pedig hajdan micsoda nagyhírű író volt! Fékezhetetlen agyvelejű, világvándor, szeretnivaló szeleburdi, és mégis nemesen egyszerű, mint az ég kékje. Ám mindennek ellenére sokszor csak a bolondját járatták vele. Bele is fáradt, hogy sehol sem értik meg. És ő sem érti az embereket. A szavaikat főleg nem, ha azok csak üres kilégzések – egy szavakkal dolgozónak pedig ez igazán szomorú dolog.

És most egy sámlin ücsörög, kezében írószer és nem jön az ihlet. Egyszer csak bekopog egy furcsa, macskaformájú gyerek és azt mondja:

Fussunk!

És futnak. A távolban halványan felsejlik egy kedves, barátságos kis zöldövezet.

Megérkeztünk! – így a macskaforma. Az én nevem Mikkamakka. Ez pedig a Négyszögletű Kerek Erdő. Itt senkit nem érhet bántódás.

6 éves kortól ajánlva.

Színpadra írta és rendezte: Szabó Attila

Tervező: Kasza Julianna

Zeneszerző: Csernák Zoltán Samu

Koreográfus: Györfi Csaba

Rendezőasszisztens: Ozsváth Zsuzsa

Szereplők: Hanyecz Debelka Róbert, Csepei Róbert, Daróczi István, Balogh Judit, Németi Emese, Stéfán Bodor Mária, Lélek Sándor Tibor, Birtalan Katalin, Oláh Anikó Katalin, Varga Imre