Ismét műsoron a Harag György Társulat Mágnás Miska című operettje

Ismét műsoron a Harag György Társulat Mágnás Miska című operettje

Már kaphatók jegyek a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának Mágnás Miska című, nagysikerű operettelőadására, így akik korábban nem látták, vagy ismét meg kívánják tekinteni a szilveszter előestéjén bemutatott zenés előadást, megtehetik azt 2016. április 10-én, vasárnap, 19 órától a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házának nagytermében. Az előadásra jegyek elővételben kaphatók a színház Horea úti jegypénztárában, illetve a biletmaster.ro internetes jegyértékesítő oldal segítségével is beszerezhetők, valamint előadás előtt a helyszínen. A produkció, az idei évadban meghívást kapott  a budapesti József Attila Színházba és a mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színházba, de láthatja majd a közönség a nemrég felújított nagykárolyi Városi Színházban és a nagybányai Városi Színházban is.

Az operett-előadás szereplői: Nagy Orbán, Bogár Barbara, Sándor Anna, Gaál Gyula, Orbán Zsolt, Méhes Kati, Frumen Gergő, Péter Attila Zsolt, Fehérvári Péter m. v., Kányádi Szilárd, Moldován Blanka, Bándi Johanna, Bodea Tibor, Gál Ágnes, László Zita, Marosszéki Tamás, Nagy Anikó, Poszet Nándor, Zákány Mihály és Varga Sándor.

Élőzenei kísérettel szólalnak majd meg a magyar operett-irodalom legismertebb slágerei, olyanok, mint a Cintányéros cudar világ, illetve a Csiri-biri kék dolmány. A zenekar tagjai: Manfrédi Annamária (zongora, zenekarvezető), Anderco Péter m. v. (szólógitár), Sabo Marcel m. v. (basszusgitár), valamint Cserey Csaba m. v. (ütőhangszerek) és Székely Alpár m. v. (hegedű).

Az előadás rendezője Bessenyei István, a díszletét Fornvald Gréti tervezte, jelmezei Szabó Anna munkái. A produkció zenei vezetője és a színészek zenei korrepetitora Manfrédi Annamária, dramaturgja Bessenyei Gedő István, koreográfusként pedig Bordás Attila és Gabriela Tănase dolgozott az előadás létrehozásában. A rendező asszisztense Végh Balázs, az előadás ügyelője és súgója Varga Katalin.

Az előadás a budapesti Hartai Zenei Ügynökség hozzájárulásával jött létre.

Egy gróf és egy grófkisasszony, illetve egy lovászfiú és egy cselédlány rövid időre szerepet cserélnek. És ez lenne a legkisebb gond, ezután jön csak a valódi kalamajka… Cintányéros cudar világ, Hoppsza Sári és hasonló, közismert operettslágerek hangzanak el a Bakonyi-Szirmai-Gábor szerzőhármas szatirikus, ugyanakkor mulatságos történetében.