Ismét Csíkszeredában tart előadásokat az Osonó Színházműhely

Ismét Csíkszeredában tart előadásokat az Osonó Színházműhely

A nagy érdeklődésre való tekintettel, ezen a héten két előadást tart Csíkszeredában az Osonó. Pénteken, december 18-án 19 órától az Octavian Goga Líceumban, valamint 20-án, vasárnap 19 órakor a Grund bárban mutatja be a társulat az Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című, a román és magyar fiatalok tapasztalatait feldolgozó előadást.

A júniusban bemutatott produkció elutasítja, hogy meghatározható legyen. Nem dokumentumszínház, bár az előadás kiindulópontját az osonós és a csíkszeredai román fiatalok egyéni tapasztalatai képezik. Nem fórumszínház, bár a magyar és román fiatalok vallomásai megbolygatják a nézőket, arra ösztönözve őket, hogy vegyenek részt a játékban saját történéseikkel és rádöbbenéseikkel. Aki belép az előadás játékterébe, kitépi utána a tankönyvekből a románok és magyarok viszonyáról szóló, közhelyektől és előítéletektől hemzsegő lapokat. Ennek következtében az Ismeretlen barátok társasága című produkció azt a törekvést erősíti meg, hogy az etnikumok együttélésének problémáit nem megkerülni kell, hanem dokumentálni és megvitatni, a színházművészet és színházi kultúra játékos szellemében.

Szereplők: Alex Pescărescu, Briana Macovei, Daragics Bernadette, Hegyi Kincső, Kovács Emese, Mucha Oszkár, Popa Dorin, Sergiu Bucur. Technikus: Bernát Szilárd. Rendező: Fazakas Misi. A projektet a Tiszta Formák Alapítvány támogatja.

A helyek korlátozott száma miatt helyfoglalás szükséges, amelyet az osonoszinhaz@osono.ro e-mail címen, az Osonó Facebook oldalán vagy a 0741437627 telefonszámon lehet megtenni.