Iskola másként a kolozsvári színházban

Iskola másként a kolozsvári színházban

A kolozsvári színház az Iskola másként héten színházi műhelyt szervez V‒VIII. és IX‒XII. osztályos tanulók számára. A műhelymunkán a résztvevők a társulat színészei segítségével megtapasztalhatják azt a folyamatot, amely során egy szöveg jelenetté alakul. A műhelyt vezető színészek: Albert Csilla, Árus Péter, Bodolai Balázs, Bogdán Zsolt, Csutak Réka,Dimény Áron, Farkas Loránd, Györgyjakab Enikő, Kántor Melinda, Pethő Anikó, Váta Loránd.

 

Az egy délelőttös foglalkozás során a résztvevőket 4-5 fős csapatokra osztjuk, minden csapat kap egy szöveget, majd néhány instrukciót is (pl. a jelenetben kutyaugatást kell használni). A csapaton belül leosztjuk a szerepeket: a résztvevő diákok lehetnek színész; rendezők; díszlet- és jelmezfelelősök, de még fotósok/videósok is, akik majd a folyamatot dokumentálják.

 

A műhelyek időpontjai:

április 19., kedd, Stúdió (V ‒VIII. és IX – XII. osztályosok számára)

•9.00‒11.30: max. 30 fő

•12.30‒15.00: max. 30 fő

 

A műhelyekre időpontonként legfeljebb 30 fős csoportok jelentkezését várjuk a reka.biro@huntheater.ro e-mail címen április 17-éig.Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/946700445429164/.