Interaktív kalandok Cókmókkal, a morgolódó szekrénymanóval

Interaktív kalandok Cókmókkal, a morgolódó szekrénymanóval

Folytatódik a Brighella Bábtagozat által elindított hagyomány: a hónap első hétvégéjén bérletszünetben játszanak, hogy a család apraja-nagyja együtt élvezhesse a bábszínházi produkciókat. December 3-án, vasárnap 11 órától az Iparosotthon bábszínházi termében adják elő a Cókmók, avagy a morgolódó szekrénymanó című darabot, amely egyben az előadás premierje is lesz.

„Nagyon gyermekközpontú, interaktív, a legkisebbek számára is könnyen befogadható kedves előadás a Cókmók, avagy a morgolódó szekrénymanó. Úgy éreztük, hogy a bábtársulat repertoárjában mindenképp helye van egy ilyen darabnak. Külön öröm, hogy a magyarországi bábos élet legendás alakját, a budapesti Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház munkatársát Szívós Károlyt sikerült felkérnünk a rendezésre” – mondja Bandura Emese, a Brighella Bábtagozat vezetője.

Az előadást rendező Szívós Károly bábszínész, rendező és oktató is, mások mellett tanított bábszínészetet budapesti Színház és Filmművészeti Egyetemen is. Számos magyarországi színházban rendezett már, emellett saját családi bábszínházat is működtet Kereplő Bábszínház néven. Karrierje során a csecsemőszínházi előadástól a felnőtteknek szánt bábos előadásokig minden műfajban alkotott már.

„Az előadás Cókmók kalandjain keresztük a kisgyermekeknek mesél arról, hogy hogyan találhatjuk meg a helyünket a világban. A történetben a kis manó a vándorlása során új barátokat szerez, miközben segít a szekrény lakóinak. Az előadás a 3 éves korú gyermekeknek próbál választ adni a bennük felmerülő alap-kérdésekre, úgy, hogy a kicsik néhány pillanatban akár magukra is ismernek. Emellett az előadás interaktivitásának köszönhetően maguk is bekapcsolódnak a cselekménybe” – magyarázza Szívós Károly  m.v., a bábjáték Blattner Géza díjas rendezője.

A világban lakik egy város,
a városban lakik egy utca,
az utcában lakik egy ház,
a házban lakik egy szoba,
a szobában lakik egy szekrény,
a szekrényben lakik egy…

Halljátok az éjszaka csöndjében az apró neszeket… Némi csoszogást? Csendes köhintést? Valami furcsa dünnyögést? No ugye! Akkor bizony meglehet, hogy valahol itt járkál az örökké nyughatatlan, éjszaka kóborló… Magánakvaló Morgolódó Vándormanó!

Cókmók rátalál egy elhagyatott szekrényre. A benne lévő ruhák a manó segítségét kérik a molyok és porcicák kiűzéséhez. Vajon sikerül-e megszereznie a varázserejű Ólevendulát?

Az előadás szereplői Bandura Emese, Bandura Tibor, Nagy Anikó és Nagy Tamás. A bábjáték látványvilágát Török Ágnes m. v. Blattner Géza díjas művész alkotta meg, a zeneszerző Bornai Szilveszter m. v. volt. Az előadás ügyelője és súgója Liegner Zsolt.

Az előadás időtartama alatt az Iparosotthonban nyitva tart a Brighella Bábtagozat által 0-3 éves korú gyerekeknek berendezett babaszoba, ahol a legkisebbek életkoruknak megfelelő fejlesztő játékokat próbálhatnak ki a szüleikkel együtt..