Indul az új évad a Tomcsa Sándor Színházban

Indul az új évad a Tomcsa Sándor Színházban

Az udvarhelyi színház nyolc bemutatóval készül a 2020/2021-es évadra, a kedvezményes bérletértékesítésük augusztus 17-én, hétfőn kezdődött a színház jegypénztárában.

Aktuális, érdekfeszítő kérdéseket felvető kortárs szerzők műveire épülő, műfajában színes évaddal várják nézőinket, mellyel reményeik szerint minden korosztályt meg tudnak szólítani.

Terveik szerint az évadot Elise Wilk fiatal, brassói szász származású drámaíró, újságíró egyik legtöbb nyelvre lefordított és legtöbbet játszott, a romániai tinédzserek problémáival foglalkozó művének A zöld macskának kocsmaszínházi, szabadtéri előadásával nyitják, Tóth Árpád rendezésében. Az elmúlt két évben egyre nagyobb hangsúlyt helyezett a színház, a kamaszoknak szóló előadásokra, programokra. szinT – színházi nevelési programjuk kínálata az idén is bővül, hiszen szeptember kerül bemutatásra első osztálytermi előadásuk a Hullám, mely a budapesti színházi neveléssel foglalkozó módszertani műhellyel, kialakított együttműködés keretében jön létre, Meszlényi Bodnár Zoltán rendezésében. Az idei évadtól Margó címet viselő interaktív műsorfüzetet is készítenek, minden diákbérletes előadásukról. Szándékuk, hogy a színház honlapján elérhető Margó minden kiadványa, gondolatébresztő, gazdag háttér-információkat tartalmazó, izgalmas és provokatív legyen.

A Tomcsa Sándor Színház színművésze, rendezője álmodta színpadra a Kiss Csaba erdélyi származású Jászai Mari-díjas és József Attila- díjas drámaíró, rendező egy érdekfeszítő kétszemélyes színészdarabját, az Esti próbát is. A két friss kortárs szöveget egy harmadik is követi: Yoko Ogawa kortárs japán írónő novelláira épülő Bosszú munkacímet viselő előadást Botos Bálint fiatal rendező állítja színpadra. „Az írónő varázslatosan bizarr és hétköznapian ismerős jelenetekben beszél a gyászról, a ragaszkodásról, elmúlásról és elengedésről.” (vallja a darab dramatugja, Kovács Bea). Szilveszteri előadásuk egy a filmeseket is több ízben megihlető, világsikernek örvendő komédia Neil Simon: Furcsa pár lesz, a színházhoz másodízben visszatérő Lendvai Zoltán rendezésében. 2021 második nagyszínpadi előadása Száll a kakukk a fészkére c. világhírű regény és filmadaptáció színpadi változata, melyet a Nem lesz reggel, Fred és A mi kis városunk c. előadások rendezője, Vladimir Anton állít színpadra. A nagyszínpadi előadások sorát a Pintér Béla jegyezte Kaisers Tv, Ungarn c. előadás zárja, Anger Zsolt rendezésében. Melyet a járványügyi rendelkezések miatt kényszerült a színház erre az évadra átütemezni.  Az Udvarhely Bábműhely sem ül tétlen, hiszen újabb bábelőadással kedveskednek a kicsiknek, Az öreg király hagyatéka címmel, Szabó Attila rendezésében. Szeptember folyamán élményszínházi produkcióval is készülnek. Az interaktív szabadtéri, Benedek Elek mesék alapján készülő bábelőadást a Sétatéri Parkban mutatják be. A meseelőadásukkal Csukás István emléke előtt is tisztelegve egy igencsak aktuális a Hapci-rakéta a Hókuszpókusz- szigetekre c. meséjének színpadi változatával lepik meg gyereknézőiket.

„Dacolva a bizonytalansággal, mi az állandóság mellett raktuk le a voksunkat, kezdődik az új évad és mi meghirdetjük bérletházainkat! Ezért arra szólítjuk fel nézőinket, hogy szavazzanak az állandóságra: és váltsanak bérletet előadásainkra!”- áll a színház közleményében.

Hat bérletház közül választhatnak felnőtt nézőik az új évadban valamint az idén is meghirdetik szabad és Mecénás bérletüket, hogy minden bérletvásárló a számára legkedvezőbb időpontban látogathasson el az előadásokra. Szeretnék kedvezményes bérletvásárlási lehetőséggel megköszönni a korlátozások után visszatérő nézőik bizalmát, ezért jelentős árengedménnyel vásárolhatják meg bérleteket. A bérletekkel kapcsolatos részleteket itt olvashatják:

Részletes tájékoztatásért keressék a színház munkatársait a jegypénztárban, amely augusztus 17-étől, 11-14 és 15-17 óra között tart nyitva.