Indul a Mozaik  ̶  felnőtteknek szóló új programsorozat a Puck Bábszínházban

Indul a Mozaik ̶ felnőtteknek szóló új programsorozat a Puck Bábszínházban

Szombaton, október 28-án 18 órától kezdődik a Kolozsvári Puck Bábszínházban az a havi programsorozat, amelynek célja a szülők, a pedagógusok és a jövendőbeli szülők megszólítása számos szakterületen tevékenykedő szakemberek részvételével. Az első találkozás témája a mozgásfejlődéssel, beszédfejlődéssel, értelmi fejlődéssel és az adaptív viselkedéssel kapcsolatos eltérések korrigálása, javítása és megelőzése.

A szombati csaknem 2 órás kollokvium vezetői Hompoth Sarolta Anna és munkatársa, Menzák Szabina több éves gyógypedagógusi és szenzomotoros fejlesztői tapasztalatáról fog beszélgetni a kíváncsi hallgatókkal. Legfőbb területük a prevenciós munka. A megelőzés fontosságáról, a korai problémafelismerésről és kezeléséről nyílt beszélgetés formájában kaphatnak választ az érdeklődők. Munkájuk során számtalan olyan fejlődési problémával találkoztak, melyeknek a korai felismerésével és kezelésével elkerülhetőek az iskolai és\vagy óvodai kudarcok.

A program fő állomása a szülők felvilágosítása arról, hogy mik azok a tünetek, amelyekre oda kell figyelni 0-5 éves korú gyermekeknél. „A szülőkkel való beszélgetés az első lépés a prevenció útján.”  ̶  vallja a két meghívott specialista. A beszélgetés főbb témakörei a beszédfejlődés eltérései és tünetei, a viselkedés problémák megelőzése és a mozgásfejlődés kapcsolata az értelmi fejlődéssel.

A prevenciós programban résztvevő szakemberek a szatmárnémeti Boldog Scheffler János Rehabilitációs és Prevenciós Központ szakemberei. Otthonukban több szűrő programot is szerveznek, melynek célja az eltérő fejlődés megelőzése, több szempontú szűrővizsgálatokkal.

A belépés ingyenes.