Indul a bérletkampány a Csíki Játékszínnél

Indul a bérletkampány a Csíki Játékszínnél

Augusztus 28-án nyit a jegypénztár és október 6-ig lehet bérletet váltani az új évadra, ezen belül szeptember 11-ig tart a bérletmegújítási periódus. A csíkszeredai színházbérlet négy nagyszínpadi előadásra érvényes és 14 éven felülieknek ajánlott. A 2017/18-as évad repertoárján prózai, zenés, magyar és világirodalmi mű egyaránt megtalálható. Az évadnyitó produkció Tamási Áron Csalóka szivárvány című színműve lesz, melyet egy francia vígjáték magyar megzenésített változata, A kaktusz virága követ a műsoron. Az évad második felében Bertolt Brecht példázata Paul Dessau zenéjével, a Kurázsi mama és gyermekei majd John Millington Synge A nyugat hőse ír tragikomédiája látható.

A bérletek 60 lejbe kerülnek, nyugdíjasok és diákok kedvezménnyel, 35 lejért válthatják ki, a premiereinkre érvényes Bánk bán bérlet pedig 75 lejbe kerül. Színházunk mecénási köre a 350 lejes áron megvásárolt bérlettel támogathatja előadásaink létrejöttét.

Bérleten kívül a Hunyadi László Kamarateremben az elmúlt évad végén bemutatott Az öldöklés istene produkciónk műsoron marad, mellette ősszel új premierre is sor kerül, Martin McDonagh A párnaember című színdarabja október végétől látható a kamarateremben.

Újdonságnak számít a Luceafărul bérlet, melynek megvásárlásával négy román nyelvű vendégprodukció tekinthető meg az évadban. A marosvásárhelyi Liviu Rebreanu társulat két, a bákói Bacovia Színház és a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház egy-egy előadással vendégszerepel Csíkszeredában.