Indul a Bánsági Vándorszínház

Indul a Bánsági Vándorszínház

Kezdetét veszi a második alkalommal megrendezésre kerülő Bánsági Vándorszínház program. Az alkotócsapat július 10-én költözik ki a próbafolyamat helyszínére, a Temes megyei Végvárra.

A Bánsági Közösségért Egyesület szervezésében immár második alkalommal útjára induló színházi program, olyan kulturális kezdeményezés, mely a szorványban élő magyarság identitásmegőrzését, kulturális és színházi nevelését tűzte ki céljául. A két részből álló, másfél hónapos projekt első fázisában a tíz fős alkotócsoport egy három hetes próbafolyamat erejéig kiköltözik a Temes megyei Végvár településre, ahol augusztus 1-ig színpadra állítják Petőfi Sándor A helység kalapácsa című művét.

Az idei csapatban főiskolai hallgatók, hivatásos színészek, elismert színházi alkotók és középiskolás diákok is helyet kaptak, akik Marosvásárhelyről, Kolozsvárról, Szegedről vagy éppen Szlovákiából érkeztek, hogy három hét leforgása alatt létrehozzanak egy egyedülálló szabadtéri színházi produkciót, melyet a bemutatót követően 15 Temes és Arad megyei településen mutatnak majd be.

VÁNDORSZÍNHÁZ 2015

Július 10 – Augusztus 15

 

 Bázis: Végvár / Július 10 – Augusztus 1.

Bemutató: Augusztus 1. Szombat

 

Igazfalva – Augusztus 2. Vasárnap

Lugos – Augusztus 3. Hétfő

Újmosnica – Augusztus 4. Kedd

Újszentes – Augusztus 5. Szerda

Magyarszentmárton – Augusztus 6. Csütörtök

Ótelek – Augusztus 7. Péntek

Zsombolya – Augusztus 8. Szombat

Nagyszentmiklós – Augusztus 9. Vasárnap

Németszentpéter – Augusztus 10. Hétfő

Pankota – Augusztus 11. Kedd

Borosjenő – Augusztus 12. Szerda

Nagyzerind – Augusztus 13. Csütörtök

Ágya – Augusztus 14. Péntek