Incanto - A Figura mesejátéka a Csíki Játékszín műsorán

Incanto – A Figura mesejátéka a Csíki Játékszín műsorán

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház március 17-23 között 9 alkalommal játssza az Incanto című mesejátékát a Csíki Játékszín gyerekbérleteseinek. A bérletes előadásokra a fennmaradó helyek függvényében jegyek is válthatók.

Belzebub, a laborvarázsló és nagynénje, Vampiria határidőt kapnak, hogy szilveszter éjfélig idézzék elő a természet pusztulását. Szerencsére az Állatok Nagytanácsa közbelép, kémeket küld a gonosz varázslókhoz. Maurizio, a lusta macska és Krákel Karolina, a körmönfont varjú terve, hogy megakadályozzák a világot megsemmisítő varázsital elkészítését. Persze mindkét félnek akad segítsége és véletlenek egész sorozata segíti, vagy hátráltatja a nagy tervet. Az egyik legnagyobb ellenség pedig az idő. De vajon, ha világ megmentése a tét, lopható az idő? Többek között erre a kérdésre is választ kapunk abban a pillanatban, amikor majd a jó győzedelmeskedik a gonosz fölött.

A darab szerzője, Moşu Norbert-László 2011-től tagja a Figura társulatának, az Incanto a második bemutatásra kerülő mesedarabja. Az iduri szörny, mely 2013-ban a József Attila Kör (JAK) által meghirdetett pályázaton nyert, megjelent az Add ide a drámád! (AID) című kiadványban, valamint Barabás Árpád rendezésében volt megtekinthető a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházban.

A produkció a Bethlen Gábor Alap támogatásával jött létre.

Játsszák: FARAGÓ ZÉNÓ, BOROS MÁRIA, MÁTHÉ ANNAMÁRIA, MOȘU NORBERT-LÁSZLÓ, TAMÁS BOGLÁR, VAJDA GYÖNGYVÉR, BARTHA BORÓKA, KOLOZSI BORSOS GÁBOR

Jelmeztervező: TÖRÖK RÉKA

Díszlettervező: SZÁSZ ZSOLT

Rendező: CSIKI ZSOLT

Időpontok:

március 17. csütörtök, 12.30 – Micimackó bérlet

március 17. csütörtök,  14.30 – Nyilas Misi bérlet

március 18. péntek, 11.00 – Hamupipőke bérlet

március 18. péntek, 12.30 – Kis herceg bérlet

március 21. hétfő, 11.00 – Csipike bérlet

március 22. kedd, 10.30 – Pinocchio bérlet

március 22. kedd, 12.30 – Nagy Imre zöld színű bérlet

március 23. szerda, 10.30 – Móka bérlet

március 23. szerda, 12.30 – Nagy Imre sárga színű bérlet