Ilyen lesz az Ariel Színház új évada

Ilyen lesz az Ariel Színház új évada

Az Ariel Színház 70. születésnapja alkalmával szervezett Évfordulós Ünnepség júniusban véget ért ugyan, de színvonalas előadásokban, színes programokban továbbra sem lesz hiány.
A 2019-2020-as évadot az 
Évszakok című, már több éve nagy sikernek örvendő csecsemőelőadással indítja az Ariel Színház, szeptember 8-án, vasárnap délelőtt 11 órakor.
Az Évszakok mellett az 
Állatkert is újra megnézhető majd – sőt, januárban egy harmadik előadásra is számíthatnak a 0-4 éves apró nézők és szüleik.

Műsoron marad, és már most szeptemberben is megtekinthető a Volt egyszer egy illetve Hoppláda című, négy év fölötti gyerekeknek szóló előadás.
Az 
idei évad első bemutatójára szeptember 29-én kerül sor. A felnőtt közönségnek szánt Jóisten és pszichológusa című előadás Hans Rath: Kéne egy pszichológus – mondta isten című regényéből inspirálódott. A forgatókönyvet írta és az előadást rendezi Barabás Olga, a szereposztásban pedig három, a marosvásárhelyi közönség számára jól ismert színész vesz részt: Nagy István, Kovács Károly és Badics Petra. Az előadás zenéjét Kovács Károly szerezte, a produkcióban használt videóanyagot pedig Sebesi Sándor készítette. Az előadásban a főhős, Jakob Jakobi épp zátonyra futott életével küzd, amikor egy különös találkozás hatására egyszerre minden megváltozik.

Novemberben kerül sor az az új évad második bemutatójára – a négy év fölötti gyerekeknek szánt Egerek könyve Kovács András Ferenc azonos című műve alapján készül. Markó Róbert rendező, a győri Vaskakas Bábszínház művészeti vezetője dolgozik majd az Ariel Színház társulatával, a tárgyanimáció csodáiból építve fel az előadást.

Az évad tavaszi bemutatójának a gyerekeken kívül a paravános bábszínház rajongói is örülhetnek: a Vándor Miska a vásári bábjáték hagyományait eleveníti fel interaktív formában. Visszatér a paravános játék a felújított János Vitézben is, amelyet Demeter Zsuzsa 2003-ban rendezett az Ariel Színháznál.
Az 5-8. osztályosok sem maradnak élmény híján – nekik 
színházi nevelési előadást készül bemutatni az Ariel Színház. Az előadás rendezője és drámapedagógusa Tóth Zoltán lesz, aki a pécsi Apolló Kulturális Egyesület elnöke illetve az Escargo Hajója Színházi Nevelési Szövetkezet művészeti vezetője.

A 9-12. osztályosok az idei évadban is megnézhetik a Völgyhíd című előadást Vidovszky György rendezésben, illetve részt vehetnek az előadást követő, feldolgozó jellegű drámapedagógiai foglalkozáson.
Az utazások évada is lesz a 2019-2020-as, hiszen már októberben három meghívásnak tesz eleget az Ariel Színház: 3-án és 4-én a 
Volt egyszer egy illetve a Völgyhíd utazik a nagyváradi FUX Fesztiválra, 14-én szintén a Volt egyszer egy vendégszerepel a Budapest Bábszínház jubileumi BÁBU Fesztiválján, október 17-én pedig a kolozsvári PUCK Fesztivál látja vendégül Vándor Miskát.
Tavasszal az Ariel Színház három előadást (
Volt egyszer egy, HoppládaJóisten és pszichológusa) játszik Zalaegerszegen, a Griff Bábszínház meghívására.
A tervek szerint az Ariel Színház karácsony előtt szórványvidéken, Böjte Csaba gyerekotthonaiban is vendégszerepel, illetve 2020-ban a felvidéki gyerekek is láthatnak majd Arieles előadást.

Az Ariel 70. ünnepi év keretében idén ősztől az Ariel Színház honlapjának mobilbarát verziója is elérhetővé válik, illetve a Marosvásárhelyi Rádióval együttműködésben a honlap a Hangarchívum illetve az ARIEL 70 interjúk almenüpontokkal egészül ki, ahol meghallgatható lesz néhány régi előadás teljes hangfelvétele és az Ariel Színház művészeivel készült interjúk.
niusban pedig természetesen újra mindenkit szeretettel vár a Mesevásárra a Pro-Kaart Egyesület és az Ariel Színház.