III. Richárd a Csíki Játékszínben

III. Richárd a Csíki Játékszínben

Október 9-én, péntek este 7 órától a Csíki Játékszín nagytermében kerül bemutatásra Vladimir Anton rendezésében Shakespeare III. Richárd című királydrámája. A bemutató előadásra érvényes a Hamlet bérlet (1). A produkció a múlt évad záróelőadása lett volna, ám a járvány ellehetetlenítette ezt, a most bemutatásra kerülő előadásra érvényesek lesznek a tavalyról elmaradt bérletek. A bérleteket nem szükséges felújítani, de a szigorítások miatti csökkentett nézőszám a bérletes helyek változását vonja maga után. Az időpontokkal és a helyváltozásokkal kapcsolatban a színház telefonon egyeztet majd a bérletes nézőkkel. A bérletes előadásokra a fennmaradó helyek függvényében jegyet is lehet váltani. Helyfoglalás 0751-039-026-os telefonszámon lehetséges.

Az előadás a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósul meg.

„Országomat egy lóért!” – hangzik el Shakespeare egyik leghíresebb mondata a III. Richárd végén. Richárd, Gloster grófja, eltökéli, hogy megszerzi magának Anglia trónját. A béke unalmas neki. Mesterien szövi a hazugságok egyre sűrűbb hálóját melyen lassan mindenki fennakad, aki az útjába áll. Élvezettel játssza a gonosz szerepét, és fondorlatos terveibe folytonosan bevonja a nézőt, aki szemtanúja lehet egy páratlan zsarnok felemelkedésének és bukásának.

Vladimir Anton rendezőnek ez az első közös munkája a Csíki Játékszín társulatával, de neve már ismerős lehet, hiszen a Tomcsa Sándor Színház előadása, A mi kis városunk ugyancsak az ő rendezésében volt megtekinthető több alkalommal bérletben Csíkszeredában. A mi kis városunk című előadást egyébként két kategóriában is UNITER-díjra jelölték az idén.

Az előadás dramaturgja, Dálnoky Réka az idei évadban a Mit szól a szomszéd? című közösségi színházi előadás szerzőjeként is visszatér még. Az előadás zeneszerzőjét és zenei vezetőjét már jól ismerheti a közönség, hiszen Bene Zoltánnak ez a sokadik munkája a Csíki Játékszínnél. A produkció díszlet- és látványtervezőjének, Eranio Petrușka-nak és Ana Bianca Tudorică-nek, az előadás látványtervezőjének ez az első munkája a Csíki Játékszínnél. A III. Richárd jelmezeinek elkészítésére György Esztert, a Delikates Couture designerét kérte fel a színház.

Az előadást játsszák: Kozma Attila, Fekete Bernadetta, Tóth Jess, Bartalis Gabriella, Kosztándi Zsolt, Borsos Tamás, Fazakas Vince m.v., Márdirosz Ágnes, Bende Sándor, Keresztes Szabolcs, Veress Albert, Lőrincz András Ernő, Kányádi Szilárd, Fülöp Zoltán, Giacomello Roberto, Bilibók Attila, Vass Csaba.

Az előadást 14 éven felüli nézőknek ajánlja a színház! A járványhelyzetre való tekintettel a maszk viselése minden néző számára kötelező lesz, a további óvintézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról a helyszínen értesülhet majd a közönség.

William Shakespeare: III. RICHÁRD
királydráma

Szereposztás:
III. RICHÁRD: Kozma Attila

MARGIT KIRÁLYNŐ: Fekete Bernadetta

LADY ANNA: Tóth Jess

YORK HERCEGNÉ: Bartalis Gabriella

EDWÁRD KIRÁLY és RICHMOND: Kosztándi Zsolt

IFJÚ EDWÁRD HERCEG: Borsos Tamás

YORK HERCEGE: Fazakas Vince m.v.

ERZSÉBET KIRÁLYNŐ: Márdirosz Ágnes

CLARENCE: Bende Sándor

DORSET MÁRKI: Keresztes Szabolcs

BUCKINGHAM HERCEG: Veress Albert

CATESBY: Lőrincz András Ernő

LORD HASTINGS: Kányádi Szilárd

LORD STANLEY: Fülöp Zoltán

JAMES TYRREL: Giacomello Roberto

JOE TYRREL: Bilibók Attila

BÍBOROS: Vass Csaba

Fordította: Vas István és Dálnoky Réka

 Színpadi verzió: Vladimir Anton és Dálnoky Réka

 Dramaturg: Dálnoky Réka

Díszlettervező: Eranio Petrușka

Látványtervező: Eranio Petrușka és Ana Bianca Tudorică

Jelmeztervező: György Eszter

 Zenei vezető: Bene Zoltán

 RENDEZŐ: VLADIMIR ANTON

BEMUTATÓ: 2020. október 9., péntek, 19.00 – Hamlet bérlet (1)

KÖVETKEZŐ IDŐPONTOK OKTÓBERBEN:
október 10., szombat, 19.00 – Hamlet bérlet (2)
október 11., vasárnap, 19.00 – Liliomfi bérlet (1)
október 29., csütörtök, 19.00 – Antigoné bérlet (1)