Ifjúságsegítő projektet szervez Erdélyben az Osonó Színházműhely

 Ifjúságsegítő projektet szervez Erdélyben az Osonó Színházműhely

Az Osonó Színházműhely tizenegyedik Erasmus+ projektjére december 6-10. között kerül sor Szentegyházán. Az Egészség a jobb jövőért – Személyiségfejlesztés és egészségtudatosság az oktatásban elnevezésű projekt célja, hogy változatos, személyes és szakmai szempontból is értékes nemformális képzéssel támogassa az ifjúsági szakemberek és pedagógusok munkáját. Az innovatív nevelési módszerek átadásán túl, a program feltöltődést és szakmai kapcsolódási lehetőséget is biztosít a Magyarországról, Romániából és Szerbiából érkező résztvevők számára.

Az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával megvalósuló projektben az önismerettel, az egészséges életmóddal, a fizikai jelenléttel, a koncentrációval, a testi-lelki egyensúllyal foglalkozó műhelyek és a testmozgás fontosságát feltérképező és támogató programok és képzések kapnak hangsúlyt, így a színházi nevelés módszertana ötvöződik az egészségtudatosságot fejlesztő gyakorlatokkal. Ennek értelmében a műhelyfoglalkozások is nagyon színesek és változatosak lesznek. Az Osonóra jellemző személyiségfejlesztő-, csapatösszehozó- és színházi neveléssel kapcsolatos tréningeket Fazakas Misi és Mucha Oszkár tartja, míg Prezsmer Boglárka drámapedagógiai foglalkozással járul hozzá a résztvevők önismeretéhez. Szőcs Enikő és Szőcs Károly Csaba irányítása alatt a csoport elmélyülhet az életviteli foglalkozásokban, illetve sor kerül a résztvevők testösszetétel mérésére, majd annak egyéni kiértékelésére is.

A Health4Future fantázianevű projekt célja egy olyan közeg megteremtése a résztvevők számára, amely támaszt nyújthat az aktuális kihívásokkal való szembenézéshez, illetve ahol jövőbeni munkájuk minőségét előmozdító szakmai ihlettel, motivációval és korszerű módszerekkel gyarapodhatnak.

A projekt egy hosszú távú regionális kezdeményezés részeként valósul meg, amely a régióban jellemző, az ifjúsági dolgozók szakmai életében tapasztalható nehézségeket kompenzáló programokat, azaz lehetőséget biztosít a szakmai fejlődésre, kapcsolatépítésre és feltöltődésre.

A három állomásos projekt első szakasza Budapesten zajlott október 1-5. között, a harmadik szakaszra pedig jövő év márciusban, Vajdaságban kerül sor.