Idén is utcaszínházi fesztiválra várja közönségét a Puck Bábszínház

Idén is utcaszínházi fesztiválra várja közönségét a Puck Bábszínház

Szeptember 11-13. között megszervezésre kerül a IV. WonderPuck Utcaszínházi Fesztivál. A háromnapos rendezvénynek Kolozsvár főtere, a Bánffy-palota udvara, az Erdélyi Történeti Múzeum udvara, valamint a bonchidai Bánffy-kastély ad otthont.

 A háromnapos rendezvény széleskörű szórakozást kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt:  óriás bábok, élő szobrok, bűvészmutatvány, tűzzsonglőr produkció és számos bábelőadás közül válogathatnak az érdeklődők. A külföldi és hazai produkciókra a belépés nulla értékű jegyek kiváltásával történik, amelyeket az alábbi címen lehet lefoglalni: http://www.wonderpuck.eu/program-wonderpuck/. A teljes program és további információk a fesztivál honlapján, illetve a magyar nyelvű Facebook-oldalon találhatók: https://www.facebook.com/kolozsvaripuckbabszinhaz.

A megnyitóra szeptember 11-én kerül sor, 17:00 órától, Kolozsvár főterén, ezt követően pedig az Én vagyok Magitot című bűvészmutatványt tekinthetik meg az érdeklődők.

Két magyar nyelvű, illetve számos non-verbális előadással várják a szervezők az érdeklődőket. Szombaton, szeptember 12-én Mátyás király rózsát nyitó ostornyele látható, Kötő Áron előadásában, az Erdélyi Történeti Múzeum udvarán, valamint vasárnap, szeptember 13-án A tornyocska, a Bánffy-kastélyban, Bonchidán.

A fesztivál programjaira történő belépés a kötelező óvintézkedések betartásával történik (szájmaszk, kézfertőtlenítés, lázmérés, távolságtartás).

A fesztivál az ESUA egyesület, Kolozs megye tanácsa, Kolozsvári városháza és helyi tanács, Országos Kulturális Alap és a  Lions klub támogatásával kerül megszervezésre.