Hotel Miramare a vásárhelyi Nemzetiben

Hotel Miramare a vásárhelyi Nemzetiben

2018. szeptember 18-án, kedden délután 5 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Underground (Parking) Termében a Sepsiszentgyörgyi Andrei Mureşeanu Színház vendégelőadásaként tekinthető meg Riccardo Rombi – Ulpia Popa: HOTEL MIRAMARE című színműve.

Rendező: Riccardo Rombi, Ulpia Popa; Előadók: Rosario Campisi, Francesco Franzosi, Alexandrina Ioana Costea és Elena Popa.

Az előadás ajánlójában a következő olvasható: „A kortárs rendezés mindenekelőtt a közönség szerepének átírását jelenti, mint aki nem részese a színházi megjelenítésnek (és nem előadásnak, ami az 1800-as évek polgárságának elavult kifejezése), hanem mint aki aktív eleme a színreviteli rendszernek. Ez a jelenlét mindegyre módosítja a színházi kódokat, és ezek módosítása révén folyamatosan feltételeket teremt a művészi kísérletezéshez, amelyek képesek a Színházat a kortárs kommunikáció központjává alakítani. Valóban, ha elképzelünk egy színháztermet, ahol különböző társadalmi osztályokból származó férfiak és a nők részt vesznek egy „valamin”, ami többé vagy kevésbé elavult viselkedési modelleket ajánl, az már tiszta művészi kutatás. A Hotel Miramare egy szakadásból (törésből) és egy nyelvi laborból született. Egy törésből, ami a Színházat érinti, mint idegen és szórakozott történetmesélő, szemben a mai társadalom egzisztenciális szegénységével, és egy nyelvi laboratóriumból, ami a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház és a firenzei Catalyst Társulat találkozásából született. Az előadás főhőse tulajdonképpen a Színház, mint kísérleti műépítész, aki képes megváltoztatni a mindig is legtörékenyebb állat – az Ember létét.” – Riccardo Rombi

Jegyek válthatók a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (telefon: 0372 951 251) és a Színházban működő jegypénztárban (telefon: 0365 806 865) és online, a www.biletmaster.ro  honlapon.