Hosszú útra készül a temesvári színház

Hosszú útra készül a temesvári színház

Áprilisban a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház több nagyszínpadi előadása is szerepel különböző határon inneni és túli színházak színpadán. A következő periódusban Szegedre, Nagyváradra, Budapestre és Brüsszelbe is látogat a temesvári magyar társulat.

A vendégszereplések nyitóakkordjaként április 9-én a társulat Szegedre érkezik ahol a temesvári, aradi és zombori színészek részvételével készült EXIT kerül majd bemutatásra. Majd egy rövid pihenőt követően Schilling Árpád nemzetközi előadása folytatva világjárását április 24-én és 25-én az Európai Unió fővárosában egyetlen színházi előadásként lép fel, a Balkan Trafik fesztivál keretein belül.

Mindeközben a Csábi Anna által rendezett Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc című előadás meghívást kapott a budapesti Thália Színház Határon Túli Magyar Színházak Szemléjére. Így a budapesti közönség április 11-én láthatja a szatmárnémeti Harag György Társulattal közösen készült produkciót.

Végül, még a brüsszeli utat megelőzve, Kokan Mladenović legutóbbi temesvári rendezése, a Shakespeare, Sonnet 66 címet viselő előadás látogat április 12-én Nagyváradra.