Horda a Tomcsa Sándor Színházban

Horda a Tomcsa Sándor Színházban

2014. április 10-én 19:00 órától a Közép-Európa Táncszínház Horda című előadása látható a Tomcsa Sándor Színház nagytermében.

A 25 éves jubileumát ünneplő Közép-Európa Táncszínház HORDA című előadása Kun Attila művészeti vezető első közös munkája a társulattal.

Fotó: Dusa Gábor

 Az egyetlen Lajkó Félix zenéjére készült egész estés táncelőadás a zeneszerző nyolc zenei tételére épül, melyek más-más ihletettséggel mesélnek rólunk, a kenyérharcról, a bizalom megszületéséről, a pillangó röptéről, a természettől eltávolodott egyén lemoshatatlan városi mocskáról, a hatalom extatikus gyönyöréről, a haragról, a pusztító és tehetetlen dühről, a megértésről, az elfogadásról, a családról, a közösségről.

A hegedűművész muzsikája ösztöni kapocs a természettel és a természetben élő egyénnel. Zenéjéből árad a kultúra, de nem a színpadokon vagy a kiállítótermekben megjelenő kultúra, hanem az ember – a Kárpát-medencében élő ember – kultúrája.

A címben szereplő horda szó többféleképpen értelmezhető. Egyrészt azon emberek kis közössége, akik az élet élhetőségéért csoportokat alakítanak ki, másrészt az a pusztító emberhorda, akik valamilyen megfogalmazhatatlan késztetést követve lerombolják saját életterüket.

A darab továbbgondolásaként a Közép-Európa Táncszínház a Nemzeti Táncszínházzal és a Káva Kulturális Műhellyel közösen útjára indított új színházpedagógiai programjának keretében (DTIE), egy beavató táncszínházi előadás is készült a középiskolás korosztály számára, Horda2 címmel.

Előadók: Jakab Zsanett, Frigy Ádám, Hargitai Mariann, Horváth Adrienn(Fülöp Viktorösztöndíjas), Kovács Péter,  Mádi László, Palcsó Nóra, Ivanov Gábor

Díszlet-jelmez: Kiss Julcsi

Fény: Fogarasi Zoltán

Dramaturg: Lisztóczky Hajnal

Asszisztens: Fodor Katalin

Zene: Lajkó Félix

Koreográfus:Kun Attila

http://vimeo.com/64304234
Jegyek már válthatóak a színház jegypénztárában 11-14 óra valamint 15-17 óra között személyesen, a 0266-212131-es telefonszámon valamint a kozonsegszervezo@szinhaz.ro címen.

Online jegyvásárlás: http://biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2700/Teatrul-Tomcsa-Sandor—Odorheiu-Secuiesc