HolnapUtán Fesztivál: tizedjére

HolnapUtán Fesztivál: tizedjére

A HolnapUtán Fesztivál tizedik, jubileumi kiadását szervezi meg a Szigligeti Színház április 27.-május 1. között. A fesztivál öt napja alatt három ország hat társulatának hét produkcióját láthatja a közönség. Az előadásokon kívül könyvbemutatókkal és koncertekkel várja a látogatókat a HolnapUtán Fesztivál.

Április 29-én, délután 17 órától a Láthatáron Csoport felnőtteknek szóló színházi játéka, A megmentő lesz látható, amely egy, egymástól elszakadt testvérpár történetén keresztül beszél a múltfeldolgozás lehetséges útjairól. Az előadást követően beszélgetést szerveznek, amelyen pszichológus segítségével beszélnek az előadásban felvetett témákról. A fesztivál harmadik napjának nagyszínpadi produkciója a Lars von Trier-filmből készült Dogville című előadás lesz, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház előadásában. A tabudöntögetésről híres filmszerző darabjában egy kisváros brutális közösségét ismerhetjük meg. Az előadást tizennyolc éven felülieknek ajánljuk. A harmadik nap zárásaképp, 22 órától TRAiLA, azaz Trabalka Cecília színművész dj-szettjére várják az érdeklődőket a Lokálba.

Áprilsi 30-án, szombaton, 15 órától Boros Kinga Kényelmetlen színház című tanulmánykötetének bemutatójára várják az érdeklődőket a Szigligeti Színház páholyelőcsarnokába. Ezt követően, 17 órától a Szigligeti Társulat nemrég bemutatott fekete komédiáját, Az öngyilkost láthatja a közönség. A darab főszereplője, Szemjon Podszekalnyikov az állástalan kispolgár, sértődékeny és jó étvágyú.    Egy este kenőmájast szeretne enni, de a kirobbanó házastársi vitában olyan mélyen megsértődik, hogy végzetes döntésre szánja el magát. Ez a jelentéktelen helyzet indítja útnak azt a tébolyult versenyt, amelyben felvonul előttünk az értelmiség, a klérus, a művész, tulajdonképpen a teljes társadalom, hogy meggyőzze Podszekalnyikovot és minket arról, hogy nincs semmi fontosabb mint saját ügyük és személyük. Az estet 22 órától a Suhov és Jazzszigor dj-szettje zárja a Lokálban.

A fesztivál zárónapján, május 1-én, 17 órától a színház páholyelőcsarnokában mutatják be a legendás nagyváradi újságírónő, Implon Irén Színházi pódium című kötetét. A könyvbemutatót követően Mácsai Pál Kossuth- és Jászai-díjas színművész, színházigazgató Azt meséld el, Pista! című kultikus előadását láthatja a nagyváradi közönség, amely Örkény István háborús visszaemlékezéseire alapszik.

Az előadásokról bővebben a holnaputan.szigligeti.ro oldalon olvashatnak. Az előadásokra jegyek a színházi jegypénztárakban, illetve online, a www.szigligeti.biletmaster.ro oldalon kaphatók.