Holnap este Bösendorfer!

Holnap este Bösendorfer!

Május 16-án, csütörtök este 7 órától újra a Figura Stúdiószínház műsorán Mihály Alpár Szilárd Bösendorfer című egyéni produkciója. Karinthy Ferenc művét Papp Éva és Szász M. Mária adaptálta színpadra.
Mihály Alpár Szilárd Bösendorfer című előadása egy telefonbetyár életébe enged betekintést, a darab ma is érvényesnek számító kérdéseket vet fel. Lehet-e egyszeriben közünk egy ismeretlenhez? Miért könnyebb egy ezer idegennek kiönteni lelkünket? Amikor valamiért ott állunk pőrén, védtelenül egy pillanatra felfedve gyengeségeinket. A történet főhőse egy egyedül elő fiatalember, aki telefonbetyárkodással üti el az szabadidejét. Különböző karaktereket talál ki magának, akikkel megtréfál a gyanútlan embereket.
A Bösendorferben szinte gyilkosságig jut el egy ostoba telefontréfa.
Karinthy Ferenc figurái talán a magánytól próbálnak menekülni. Ezért tesznek elkeseredett próbálkozásokat embertársaik felé.
Alkotók, előadók:
Eladó: Szász M. Mária (hang)
Vevő: Mihály Alpár Szilárd
Rendező: Papp Éva, Szász M. Mária
Hangtechnika: Lukács Szilárd
„Hát igen, régebben én is úgy hittem, hogy a magány rendkívüli állapot, olyan, mint a tüdővész, amiből ki is lehet gyógyulni.”
„Tudja, attól tartok, fertőző alkat vagyok . ..”
„Az igazi közösség, a legnagyobb, legszélesebb a földgolyón hárommilliárd magány. Nem gondolt még arra: midnél több ember van a világon, annál kevésbé értik egymást?”
Jegyek ára 15 lej (bérletes kedvezménnyel 10 lej), diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej (bérletes kedvezménnyel). Jegyeket elővételben a színház jegyirodájában lehet váltani munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, vagy előadás előtt egy órával a helyszínen. Jegyfoglalás a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy a figura_studio@yahoo.com e-mail címen.