Hippolyt - Zenés óévbúcsúztató a csíkszeredai színházban

Hippolyt – Zenés óévbúcsúztató a csíkszeredai színházban

Zenés vígjátékkal búcsúztatja az óévet a Csíki Játékszín társulata. A Schneider család és új lakájuk,  Hippolyt története az 1931-ben készült második magyar hangosfilmnek köszönhetően széleskörben ismertté vált. Schneider Mátyás újgazdag vállalkozó felesége úgy dönt, lakájt szerződtet, mégpedig olyat, aki csupa előkelő helyen szolgált korábban és mindenkinél jobban ismeri a nagypolgári stílust és életvitelt. Az urizálásban élen járni akaró asszony lányának is kinézett egy jó partit, Terkát Makácshoz szeretné hozzáadni. A lány viszont egyre szerelmesebb egy Nagy András nevű fiatalemberbe, aki tehetősségét és társadalmi státuszát a mamával ellentétben az egyszerű ember álcája mögé kívánja rejteni.

A Schneider „családfőt” Márdirosz Ágnes, férjét Fülöp Zoltán, lányukat Bokor Andrea alakítja. Hippolyt szerepében Veress Albertet, további szerepekben Puskás Lászlót, Lőrincz András Ernőt, Bilibók Attilát, Zsigmond Éva Beátát, Czikó Juliánnát és Kosztándi Zsoltot láthatja a közönség. A zenekarban Ráduj Gábor, Boldizsár Szabolcs, Balázs Péter, Hompoth Arthur-Norbert, Gábor Szabolcs muzsikál. Az előadás zenei vezetője Bene Zoltán, koreográfusai Bóbis László és Zaiba Anikó. A jelmezeket Török Réka tervezte, vele karöltve a díszletet tervezte és az előadást rendezte: Csiki Zsolt.

Zágon István színdarabját és Nóti Károly filmforgatókönyvét Eisemann Mihály zenéjével színpadra alkalmazta: Vajda Katalin és Vajda Anikó, az Egy rózsadombi Napóleon (Egy rendes férj) dal zeneszerzője: de Fries Károly, dalszövegírók: Füredi Imre, Harmath Imre, Id.Kalmár Tibor, Kellér Dezső, Mihály István, Szécsén Mihály, Szilágyi István, Zágon István. Az előadás a Hartai Zenei Ügynökség, Hofra Színházi és Irodalmi Ügynökség, UMPA Kultúraközvetítő és Továbbképzési Bt, Lila Devi Kft és Proscenium Szerzői Ügynökség engedélyével kerül bemutatásra. Az óévbúcsúztató ünnepi előadásra: 2015. december 30-án, 19 órakor  kerül sor bérletszünetben. A bemutató bérleteseit: 2016. január 8-án, 19 órakor várja a csíkszeredai színház.

 

Műsoron januárban:

január   8. péntek 19 óra -Bánk bán bérlet

január   10. vasárnap 19 óra- Prospero bérlet

január   12. kedd 17 óra -Csongor és Tüde bérlet

január   13. szerda 17 óra- Arlechino bérlet

január   14. csütörtök 17 óra- Romeo és Júlia bérlet

január   17. vasárnap 19 óra -Nagyhagymás bérlet, Balánbánya

január   28. csütörtök 19 óra -Antigoné bérlet

január   29. péntek 19 óra -Hamlet bérlet

január   30. szombat 19 óra- bérletszünet

január   31. vasárnap 19 óra -Liliomfi bérlet

További bérletes előadások februárban.