HIPPOLYT, A LAKÁJ négy alkalommal február 10-16 között

HIPPOLYT, A LAKÁJ négy alkalommal február 10-16 között

 A Csíki Játékszín társulata február 10 és 16 között négy alkalommal játssza a Hippolyt, a lakáj című zenés vígjátékát. Február 10-én, szerdán 19 órától a Don Juan bérletes nézőinek, február 11-én, csütörtökön 19 órától a Tiborc bérletes nézőinek, február 14-én, vasárnap 19 órától bérletszünetben, február 16-án, kedden 18 órától pedig a János vitéz bérletes (sorozatzáró előadás) nézőinek játssza a csíki társulat az előadást. A bérletes előadásokra a megmaradt helyek függvényében jegyet is lehet váltani. Jegyek ára felnőtteknek 25 lejbe, diákoknak és nyugdíjasoknak 15 lejbe kerül.

 A Schneider család és új lakájuk,  Hippolyt története az 1931-ben készült második magyar hangosfilmnek köszönhetően széleskörben ismertté vált. Schneider Mátyás újgazdag vállalkozó felesége úgy dönt, lakájt szerződtet, mégpedig olyat, aki csupa előkelő helyen szolgált korábban és mindenkinél jobban ismeri a nagypolgári stílust és életvitelt. Az urizálásban élen járni akaró asszony lányának is kinézett egy jó partit, Terkát Makácshoz szeretné hozzáadni. A lány viszont egyre szerelmesebb egy Nagy András nevű fiatalemberbe, aki tehetősségét és társadalmi státuszát a mamával ellentétben az egyszerű ember álcája mögé kívánja rejteni.

A Schneider „családfőt” Márdirosz Ágnes, férjét Fülöp Zoltán, lányukat Bokor Andrea alakítja. Hippolyt szerepében Veress Albertet, további szerepekben Puskás Lászlót, Lőrincz András Ernőt, Bilibók Attilát, Zsigmond Éva Beátát, Czikó Juliánnát és Kosztándi Zsoltot láthatja a közönség. A zenekarban Ráduj Gábor, Boldizsár Szabolcs, Balázs Péter, Hompoth Arthur-Norbert, Gábor Szabolcs muzsikál. Az előadás zenei vezetője Bene Zoltán, koreográfusai Bóbis László és Zaiba Anikó. A jelmezeket Török Réka tervezte, vele karöltve a díszletet tervezte és az előadást rendezte: Csiki Zsolt.

Zágon István színdarabját és Nóti Károly filmforgatókönyvét Eisemann Mihály zenéjével színpadra alkalmazta: Vajda Katalin és Vajda Anikó, az Egy rózsadombi Napóleon (Egy rendes férj) dal zeneszerzője: deFries Károly, dalszövegírók: Füredi Imre, Harmath Imre, Id.Kalmár Tibor, Kellér Dezső, Mihály István, Szécsén Mihály, Szilágyi István, Zágon István. Az előadás a Hartai Zenei Ügynökség, Hofra Színházi és Irodalmi Ügynökség, UMPA Kultúraközvetítő és Továbbképzési Bt, LilaDevi Kft és Proscenium Szerzői Ügynökség engedélyével kerül bemutatásra.