HIPPOLYT, A LAKÁJ – Csíkkarcfalván és Csíkszentdomokoson

HIPPOLYT, A LAKÁJ – Csíkkarcfalván és Csíkszentdomokoson

Március 19-én, szombaton  19 órától Csíkkarcfalván játssza a Csíki Játékszín társulata a Hippolyt, a lakáj című zenés vígjátékot. Az előadásra érvényes a Székaszó bérlet. Március 20-án, vasárnap 19 órától a csíkszentdomokosi közönség nézheti meg az előadást, amire érvényes a Kurkó Gyárfás bérlet.

A bérletes előadásokra a helyszínen jegyet is lehet váltani, felnőtteknek 25 lejes, diákoknak és nyugdíjasoknak 15 lejes áron.

 A Schneider család és új lakájuk,  Hippolyt története az 1931-ben készült második magyar hangosfilmnek köszönhetően széles körben ismertté vált. Schneider Mátyás újgazdag vállalkozó felesége úgy dönt, lakájt szerződtet, mégpedig olyat, aki csupa előkelő helyen szolgált korábban és mindenkinél jobban ismeri a nagypolgári stílust és életvitelt. Az urizálásban élen járni akaró asszony lányának is kinézett egy jó partit, Terkát Makácshoz szeretné hozzáadni. A lány viszont egyre szerelmesebb egy Nagy András nevű fiatalemberbe, aki tehetősségét és társadalmi státuszát a mamával ellentétben az egyszerű ember álcája mögé kívánja rejteni.

A Schneider „családfőt” Márdirosz Ágnes, férjét Fülöp Zoltán, lányukat Bokor Andrea alakítja. Hippolyt szerepében Veress Albertet, további szerepekben Puskás Lászlót, Lőrincz András Ernőt, Bilibók Attilát, Zsigmond Éva Beátát, Czikó Juliánnát és Kosztándi Zsoltot láthatja a közönség. A zenekarban Ráduj Gábor, Boldizsár Szabolcs, Balázs Péter, Hompoth Arthur-Norbert, Gábor Szabolcs muzsikál. Az előadás zenei vezetője Bene Zoltán, koreográfusai Bóbis László és Zaiba Anikó. A jelmezeket Török Réka tervezte, vele karöltve a díszletet tervezte és az előadást rendezte: Csiki Zsolt.

Zágon István színdarabját és Nóti Károly filmforgatókönyvét Eisemann Mihály zenéjével színpadra alkalmazta: Vajda Katalin és Vajda Anikó, az Egy rózsadombi Napóleon (Egy rendes férj) dal zeneszerzője: de Fries Károly, dalszövegírók: Füredi Imre, Harmath Imre, Id.Kalm ár Tibor, Kellér Dezső, Mihály István, Szécsén Mihály, Szilágyi István, Zágon István. Az előadás a Hartai Zenei Ügynökség, Hofra Színházi és Irodalmi Ügynökség, UMPA Kultúraközvetítő és Továbbképzési Bt, LilaDevi Kft és Proscenium Szerzői Ügynökség engedélyével kerül bemutatásra.