Hétvége a Szigligeti Színházzal

Hétvége a Szigligeti Színházzal

Három nap, három műfaj: december 9-11. között sokszínű színházi hétvégére hív mindenkit a Szigligeti Színház. A programban fekete humorú vígjáték, dráma, valamint ifjúsági előadás is megtalálható.

December 9-én, 19 órától ismét műsorra tűzi a Szigligeti Társulat Székely Csaba Bányavirág című előadását. A dráma cselekményének középpontjában egy elszigetelt székely település lakóinak szürke hétköznapjai állnak. A kisközösség tragikus állapotáról azonban a szerző, Székely Csaba páratlan humorral beszél. Az előadást Hunyadi István rendezte.

December 10-én 19 órától a Choderlos de Laclos levélregényéből, valamint Christopher Hapton filmforgatókönyvéből készült Veszedelmes viszonyok látható a Szigligeti Stúdióban. A szenvedélyes és bosszúálló arisztokraták fordulatos szerelmi történetét feldolgozó drámát Hargitai Iván állította színpadra a tavalyi évadban.

December 11-én 17 órától a Leánder és Lenszirom című ifjúsági előadásra várnak a szervezők minden érdeklődőt. A családi varázsmese a felnőtté válás nehézségeiről, a szerelem, szeretet és barátság természetéről beszél kicsiknek és nagyoknak egyaránt élvezhető módon.

Jegyek a színház jegypénztárában, valamint online a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók. A színházi jegypénztár hétfőtől péntekig 14-19 óra között, valamint egy órával az előadások előtt tart nyitva.