Hetente több előadás látható a Puck Bábszínházban

Hetente több előadás látható a Puck Bábszínházban

A megszokott szombati és vasárnapi előadások mellett szerdán és csütörtökön is várja közönségét a kolozsvári bábszínház. Szerdán a Jancsi és Juliska, csütörtökön a Vasilache és Marioara a világ körül (Vasilache și Marioara în jurul lumii), szombaton az Én vagyok Pinokkió, vasárnap pedig A száműzött farkas (Lupul interzis) tekinthető meg.

Hétközben 18:00 órától kezdődnek az előadások, azok, amelyeket az előző héten szombaton, valamint vasárnap adtak elő. Ennek értelmében szerdán, szeptember 23-án, a Jancsi és Juliska, míg csütörtökön, szeptember 24-én, a Vasilache és Marioara a világ körül (Vasilache și Marioara în jurul lumii) leszlátható.

A most következő szombaton, szeptember 26-án, a magyar társulat az Én vagyok Pinokkió című előadást játssza 11:00, valamint 12:30-tól. A gyermekeknek szóló és felnőtteknek ajánlott produkciót a kolozsvári származású Călin Mocanu rendezte. „Az előadás egy mai változata a Pinokkiónak. Ha szétnézünk, száz és ezer Pinokkió vesz bennünket körül: minden gyermeknek van egy kezdeti útszakasza, de talán több is, egymással összefonódó utak, mindig újabb és újabb életkort kell elérni és azt meghaladni. Ez az a történet, amit szerettem volna visszaadni.” − magyarázza a rendező. Előadják: Balogh Dorottya, Patka Ildikó, Urmánczi Jenő, Bondár Tibor, Giriti Réka, Domokos Szabolcs, valamint Erdei Emese.

Vasárnap, szeptember 27-én, a román társulat a Radu Dinulescu által rendezett, A száműzött farkas (Lupul interzis) című előadást játssza. A gonosz farkas meséje, amelyet gyerekkorunkból ismerünk, már nem aktuális. Megváltozott a világ, az emberek is megöregedtek, a fiatalok pedig elmentek otthonról munkát keresni. Az elhagyatott földön egyedül főhősünk, a farkas maradt, aki néhány dolgot magához vett és – ahogy mondani szokás –  ő is elindult szerencsét próbálni. Előadják: Ionuț Constantinescu, Adina Ungur.

Jegyek előadáskezdés előtt fél órával vásárolhatók a bábszínház pénztárában. Hétközben a gyerekeknek 7, nyugdíjasoknak 14, felnőtteknek 28 lejbe kerül egy jegy; hétvégén pedig a gyerekeknek 10, nyugdíjasoknak 20, míg felnőtteknek 40. A bérletek minden alkalommal érvényesek.

Az előadás előtt a megszokott módon fertőtlenítés, valamint lázmérés lesz, ezért ajánlott korábban érkezni.

Forrás: Puck Bábszínház