Hedda Gabler előadás Marosvásárhelyen és Gyergyószentmiklóson

Hedda Gabler előadás Marosvásárhelyen és Gyergyószentmiklóson

A klasszikus és kortárs szerzők műveinek bemutatása mellett a Tompa Miklós Társulat a 2018/2019-es szezonban is műsoron tartja a korábbi évadok sikerprodukcióit.

Henrik Ibsen: HEDDA GABLER című drámáját Keresztes Attila rendezésében mutatta be a Társulat. Szereplők: Bartha László Zsolt, Varga Andrea, Kilyén Ilka, Kádár Noémi, Bíró József, Kádár L. Gellért és Biluska Annamária. Díszlettervező: Szőke Zsuzsi; Jelmeztervező: Bianca Imelda Jeremias; Zeneszerző: Boros Csaba.

Idén ez a produkció képviselte a Társulatot a magyar színházi élet két igen rangos seregszemléjén, a Pécsi Országos Színházi Találkozón és Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján. Ez utóbbin Varga Andrea címszereplő a LEGJOBB NŐI ALAKÍTÁSI DÍJAT érdemelte ki. Ugyanezen a fesztiválon kapott ÉLETMŰ DÍJAT Bíró József színművész, aki szintén főszerepet játszik a HEDDA GABLER előadásban.

Varga Andrea a Kisvárdai Lapok június 29-i számában megjelent, Bálint Lili által készített interjúban a következőket nyilatkozta: „Általánosságban a nők inspirálnak. Hiszek abban, hogy minden nőben ott van egy Hedda Gabler, és ott van az összes többi karakter is. Rengeteget merítek abból, ahogyan ennyi különböző ember reagál, reflektál a világra.”

A 16 éven felülieknek ajánlott produkció szeptember 27-én, csütörtökön este 7 órától látható a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermi Stúdióterében. Ezt követően szeptember 28-án, pénteken este 7 órától gyergyószentmiklósi vendégjátékon a Figura Stúdió Színházban is megtekinthető lesz.

A marosvásárhelyi előadásra jegyek válthatóak a Színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (kedd-péntek: 12.00-17.30 óra között, telefon: 0372 951 251), a Színházban működő jegypénztárban (kedd-péntek: 9.00-15.00 óra között és előadás előtt egy órával, telefon: 0365 806 865) és online a www.biletmaster.ro honlapon. Gyergyószentmiklóson a jegypénztár munkanapokon 15.00-19.00 óra között és előadások előtt fél órával tart nyitva a Figura Stúdió Színház előcsarnokában. Információk és helyfoglalás a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.